Формування тероборони та протидія коронавірусу – обговорено головні виклики  

Дата: 03.02.2022 17:06
Кількість переглядів: 235

Коронавірусна інфекція і ймовірна загроза зі сторони Росії на перше місці сьогодні ставлять питання територіальної оборони і охорони здоров’я. По цих питаннях сьогодні голова Уманської  районної державної адміністрації Ігор Миклащук провів нараду з головами територіальних громад, керівниками закладів охорони здоров’я та за участі командира батальйону тероборони району Руслана Загребельного.

Фото без опису

Як зазначив голова РДА, наразі батальйон територіальної оборони Уманщини практично сформований, приміщення для базування обрано та завершується його облаштування. Це все вдалося зробити лише за один місяць, адже небайдужих допомогти в цій справі виявилося багато.

У свою чергу, присутні керівники територіальних громад також висловили безумовну підтримку. Частина громад уже прийняла програми і передбачила фінансування для батальйону тероборони, інші мають це зробити найближчим часом.

Ігор Миклащук наголосив, що батальйон є повноцінною і офіційною частиною Збройних Сил України. Водночас, в громадах діятимуть і добровольчі формування.

- У зв’язку зі збільшенням кількості інформаційних повідомлень у ЗМІ про скупчення російських військ на нашому кордоні та неадекватністю дій московського керівництва у суспільстві зросла тривога, що має розпочатися військова експансія Росії. Нагадаю, що насправді війна з Росією уже йде сьомий рік – на фронтах Донеччини і Луганщини гинуть наші хлопці, і також відкрито фронт інформаційний, – зазначив Ігор Миклащук. – Але якщо ми будемо мати сильну територіальну оборону, то ніякий агресор не наважиться на нас наступати. Сильна армія – це один з найпотужніших аргументів для підтримки миру.

Не менший виклик сучасності – і пандемія Covid-19, яка продовжує забирати життя. Величезне навантаження лягло на плечі медичних закладів, як первинної так і вторинної ланки. Тож на нараді обговорили питання щодо фінансового забезпечення лікарень, покращення їх матеріально-технічної бази, збільшення заробітних плат медиків згідно нещодавнього Указу Президента України, стан вакцинації населення. Особливу увагу звернули на забезпеченість резервними джерелами електроенергії на випадок надзвичайних ситуацій.

Уманська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь