Розпочато третій весняний семестр проекту «Норвегія –Україна»

Дата: 23.02.2022 22:59
Кількість переглядів: 218

Розпочато третій весняний семестр проекту «Норвегія –Україна»

В Уманському національному університеті садівництва відбулися урочистості, присвячені відкриттю третього весняного семестру 2022 року проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS).

Даний проєкт за різними напрямами реалізовується у рамках співпраці Міжнародного фонду соціальної адаптації (Україна) та Nord університету (Норвегія) у 22 містах України. Й Уманський НУС вже два роки поспіль є його активним учасником.

Модератором заходу вже традиційно виступив проректор з науково-педагогічної роботи Михайло Мальований, який розпочав зібрання та зачитав вітальне послання від Посла Королівства Норвегія в Україні Еріка Сведала, у якому було висловлено щиру зацікавленість у «сильній та успішній Україні, з діючими закладами освіти, які ефективно слугуватимуть інтересам народу України».

Ректор Уманського НУС Олена Непочатенко подякувала усім присутнім за активну участь у проекті та побажала успішної реалізації знань, здобутих під час навчання, у мирному житті.

З вітальним словом до загалу звернувся президент Міжнародного фонду соціальної адаптації (Україна) Володимир Рубцов, який запевнив, що навчання буде продовжено, незважаючи на політичну ситуацію в країні: «… навчання має продовжуватися, адже ази фінансової грамотності та ази підприємництва змусять нас вірити в себе і впевнено крокувати по життю. Віри всім тим, хто є цвітом нації, а це наші захисники».

З яскравими виступами звернулися до аудиторії випускники минулих навчальних програм, учасники АТО/ООС і члени їх родин, які вже мають власний бізнес і вправно почуваються на підприємницькій арені. Одним з них є Олександр Рябошпик – людина, яка вклала гроші, які отримала за поранення на війні, у власну справу – вирощування креветок. Підприємство, учасником якого є Олександр, працює у місті Узин Київської області та вирощує креветок у промислових масштабах. У 2020 році бізнесмени продали 16 тонн продукції, а в цьому році планують вийти на 21 тонну.

Уманський національний університет садівництва, на правах партнера, здійснюватиме професійну перепідготовку військовослужбовців, ветеранів і членів їхніх сімей. Програма перепідготовки передбачає практичне та теоретичне навчання загальним обсягом 500 годин. Практика показала, що навчання триває 3,5 місяці, включаючи практичні та теоретичні матеріали, психологічну підтримку та бізнес-планування, інформаційні технології, консультації з організації власного бізнесу, активну комунікацію з підприємцями.

Цільова аудиторія проекту – військовослужбовці ЗСУ та інших силових структур, заплановані до звільнення в поточному році; військовослужбовці ЗСУ та інших силових структур, звільнені з військової служби протягом останніх трьох років і які мають стаж служби не менше 10 років; учасники бойових дій, які мають статус учасника, оформлений відповідно до чинного законодавства; члени сімей (чоловік /дружина) вище перелічених категорій; члени сімей загиблих учасників бойових дій (чоловік / дружина).

Шановні учасники проекту! Бажаємо вам вдалого старту навчального курсу й успішної підприємницької реалізації у нових ідеях і ініціативах. Миру всім та міцного здоров’я!

Пресцентр Уманського НУС



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь