Володимир Зеленський у Києві зустрівся з головами урядів Польщі, Чехії та Словенії

Дата: 16.03.2022 13:02
Кількість переглядів: 155

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою польського уряду Матеушем Моравецьким, віце-прем’єр-міністром Польщі Ярославом Качиньським, Прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою та Прем’єр-міністром Словенії Янезом Яншею, які прибули до Києва.

Глава Української держави подякував очільникам урядів Польщі, Чехії та Словенії за підтримку, яку їхні країни надають Україні, а також за особистий візит до Києва.

«У такий час, коли багато послів покинуло Україну у зв’язку з повномасштабним вторгненням Російської Федерації, ці поважні люди, лідери своїх прекрасних незалежних європейських держав, нічого не бояться, більше бояться за нашу долю, і вони тут, щоб нас підтримати. Це великий мужній, правильний і дружній крок. І я впевнений, що з такими друзями, з такими країнами, з такими сусідами і партнерами ми дійсно зможемо перемогти», – сказав Володимир Зеленський журналістам за результатами зустрічі.

Президент зауважив, що під час перемовин обговорювалися питання гарантій безпеки для України, посилення санкційної політики щодо держави-агресора, а також перспективи членства України у Європейському Союзі.

Співрозмовники торкнулися також планів відбудови нашої країни після завершення військових дій. У цьому контексті важливою є міжнародна допомога у наповненні відповідних фондів відновлення, які вже створив український уряд.

«Ми знаємо стовідсотково, що все, що ми обговорюємо, дійде до тієї позитивної мети для нашої країни, нашої безпеки та нашого майбутнього», – наголосив Глава держави.

Пресслужба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь