Українським перевізникам і надалі не потрібні дозволи для двосторонніх і транзитних перевезень до країн ЄС

Дата: 20.03.2023 10:01
Кількість переглядів: 441

Фото без опису

Європейський Союз та Україна пролонгували «транспортний безвіз» ще на рік, до 30 червня 2024 року. Українським перевізникам і надалі не потрібні дозволи для двосторонніх і транзитних перевезень до країн ЄС. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 17 березня.

«За час своєї дії транспортна угода довела ефективність. Обсяги вантажних перевезень та кількість перевізників зросла на понад 50%. «Транспортний безвіз» – це невід’ємна частина нашої інтеграції з ЄС. Це можливості для більшої кількості українських підприємців вийти на європейські ринки. Це частина побудови експортоорієнтованої економіки в Україні», — відзначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль зауважив, що «транспортний безвіз» сприяє успішній модернізації логістики в західному напрямку. Він додав, що Україна продовжує інтеграцію до європейської транспортної мережі TEN-T та реалізацію ініціативи «Шляхи солідарності» для нарощування експорту української агропродукції.

Також разом із партнерами Україна докладає зусиль для продовження зернової ініціативи. Як повідомив Глава Уряду, від початку дії ініціативи вдалося експортувати понад 24 млн тонн продовольства. За умов розблокування чорноморських морських шляхів можливості експорту зростуть удвічі.

«Україна є однією з ключових ланок світової продовольчої безпеки. Тому ми наполягаємо, аби зернова угода була безстроковою, і подовжувалась автоматично на 120 днів. Такої ж позиції дотримуються Туреччина та ООН. Спроби агресора скоротити терміни продовження — це маніпуляція заради подальшого шантажу та нагнітання глобальної продовольчої кризи. Маємо цього не допустити», — наголосив Денис Шмигаль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь