Мінсоцполітики розвиває сервіси, спрямовані на покращення демографічної ситуації в Україні

Дата: 14.06.2023 08:16
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

Заступник міністра соціальної політики Назар Танасишин у ході Міжнародного Саміту «Україна — Життя. Гідність. Перемога» окреслив принципи і заходи, які Мінсоцполітики спрямовує на підтримку сімей та створення сприятливих умов для покращення демографічної ситуації в Україні.

Так, за його словами, на сьогодні в Україні створюються центри життєстійкості в межах яких працюватимуть спеціальні центри з підтримки родин, де сім’ї, які планують дитину, зможуть отримати необхідну консультацію та допомогу від соціальних працівників, медиків, психологів та інших фахівців.

Назар Танасишин додав, що держава особливо підтримує батьків, якщо в них народилася дитина з інвалідністю. Такі родини можуть розраховувати на послугу денного догляду, додаткового відпочинку для батьків. Мінсоцполітики працює також над сервісом раннього втручання.

«Однак, окрім матеріального стимулювання, уряд також зосереджується на підтримці оздоровлення дітей. На сьогодні введено цифровий сервіс е-оздоровлення, який дозволяє малозабезпеченим сім’ям та сім’ям, де є дитина з інвалідністю, відправляти свою дитину на відпочинок. За його допомогою можна подавати заяву на оздоровлення дитини в зручному електронному форматі й отримати кошти на оздоровлення на банківську картку», – пояснив він.

Заступник резюмував, що Мінсоцполітики планує і надалі розвивати сервіси, спрямовані на покращення демографічної ситуації в Україні.

За Інформацією міністерства соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь