В Україні презентували інтерактивну карту ветеранських бізнесів

Дата: 31.10.2023 12:18
Кількість переглядів: 412

Фото без опису

“Шлях ветерана. Бізнес” – у такій концепції Український ветеранський фонд спільно з партнерами ЛУН та Uklon виходять разом з метою підсилення ветеранів через бізнес, для підтримки підприємницької діяльності й комфортного повернення ветеранів додому. 

30 жовтня вони разом презентували інтерактивну карту ветеранських бізнесів https://misto.lun.ua/veteran. На одній платформі зібрали бізнеси, запущені в різних регіонах Україні ветеранами та їхніми родинами.

Цей проєкт став початком колаборації державної інституції та бізнесу, які об’єднались заради ветеранів. Український ветеранський фонд як експерт з питань ветеранів разом з партнерами обрали напрям реінтеграції через бізнес.

Сьогодні бізнеси ветеранів можна знайти на інтерактивній карті, розробленій ІТ-компанією ЛУН в рамках соціальної ініціативи ЛУН Місто. У якому населеному пункті України ви б не були – можна за своєю геолокацією пошукати найближчий до вас ветеранський бізнес і обрати потрібні товари чи послуги. Uklon як один з найбільших сервісів таксі в Україні долучився до проєкту, як інформаційним підсиленням карти, так і подальшою участю в реінтеграції ветеранів.

Презентована карта на сьогодні налічує 77 проєктів та буде продовжувати наповнюватися.

Серед презентованих бізнесів є десятки натхненних історій успіху ветеранів. Наприклад, Володимир Довган – ветеран АТО та майстер гончарної справи. Разом з дружиною чоловік розбудовує в селі на Київщині унікальну гончарню Dovgan-art, де лікуватимуть посттравматичний стресовий розлад.

Андрій Сарвіра – ветеран, підприємець та засновник ресторану First Wave у Дніпрі.  У перші дні війни заклад годував гарячими обідами і військових, і переселенців, і поліцейських. Щодня тут харчувалися по півтисячі осіб. Зараз пан Андрій продовжує допомагати війську та розвивати власну справу.

Таких життєвих історій про те, що життя після війни існує безліч. І Український ветеранський фонд, який сприяє відкриттю і розвитку ветеранського бізнесу, реінтеграції ветеранів через власну справу, анонсує престури по регіонах, аби журналісти та блогери мали можливість побачити приватні підприємства на власні очі й отримати можливість дізнатись про історії ветеранів та їхніх сімей у розвитку бізнесу та поверненню в цивільне життя більше. Підтримайте своїх і ви.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь