Їх подвиг навіки в серцях: на Уманщині вшанували Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2019 17:02
Кількість переглядів: 813

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Фото без опису

З цієї нагоди в с. Дубова відбувся загальнорайонний мітинг-реквієм. У заході взяли участь перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький, сільський голова села Дубова Олександр Яцина, учасник Євромайдану та антитерористичної операції, боєць 25 батальйону Київської Русі, командир роти Олег Герасименко, активний учасник Євромайдану Максим Чернега, працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, сільські голови населених пунктів району, представники громадськості та учнівська молодь.

Присутні вшанували пам’ять героїв Уманщини та країни, чиє життя забрали трагічні події на Майдані та під час проведення антитерористичної операції, хвилиною мовчання, і словами глибокої вдячності за неоціненний подвиг.

 «Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для майбутніх поколінь. Серед активістів був і Віталій Смоленський із села Фурманка, вбитий силовиками на Майдані. Його ім’я, як і імена всіх інших новітніх Героїв, уже назавжди вкарбовані в серця українців, а пам’ять про «Небесне військо» нагадуватиме нам про відвагу кожного, хто поклав життя за свободу», зазначив перший заступник голови Уманської РДА Сергій Жорницький.

Також він наголосив: «Кожен з нас має усвідомити: найкраща данина подвигу Небесної Сотні – досягнути того, за що вони полягли.  Європейський союз – це мета, до якої рухає країну Президент Петро Порошенко, це ціль, яку усі ми разом повинні наближувати щоденними думками і реальними діями». 

Під час мітингу у віршованій формі учні Дубівського НВК розповіли про ті нелегкі часи для нашого суспільства. А отець Ігор, учасник Євромайдану, провів панахиду за загиблими на майдані.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь