На Уманщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2018 17:02
Кількість переглядів: 964

14 грудня у нашій країні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця дата – данина неоціненній праці людей, завдяки яким вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Багато з них заплатили за це власним життям і здоров’ям.

 

Фото без опису

 

Традиційно щороку з нагоди цього дня на Уманщині вшановує працю ліквідаторів районна влада. Тож сьогодні в актовому залі приміщення управління агропромислового розвитку пройшла зустріч учасників ліквідації техногенної катастрофи з керівництвом району.

Захід розпочався хвилиною мовчання, під час якої було вшановано пам'ять тих людей, чиє життя забрав смертоносний атом і покладено вінки до пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля.

Із словами глибокої вдячності до присутніх звернулися голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко, заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін, депутат  Черкаської  обласної  ради  Валентин Судакевич, голова Уманської районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Петро Сорока та представник депутата Черкаської обласної ради Олега Баштана.

Зокрема, Євгеній Михайлович відмітив: «Нині на обліку в районі перебуває більше півтори тисячі осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з яких 170 – це учасники ліквідації аварії різних категорій.  Протягом 2018 року компенсаційних виплат та грошової допомоги їм спрямовано майже 712 тис. грн – з державного, обласного та районного бюджетів.

Звісно, хотілося б зробити більше, бо ви, шановні учасники ліквідації аварії, заплатили занадто дорогу ціну за приборкування атома – своє здоров’я і життя. Хай же залишиться в минулому і ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і процвітання».

За патріотизм, самовідданість і високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, віддане служіння Батьківщині та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС почесними грамотами районної державної адміністрації  були нагороджені:

- ЧУБАТЕНКО Анатолій Іванович – учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 3 категорії, житель смт Бабанка.

- КОЗЛОВ Анатолій Михайлович – учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 3 категорії, житель с. Родниківка.

- ПАШЕНЮК Юрій Григорович – учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 3 категорії, житель с. Острівець.

У цей день керівниками району також були вручені медалі Героям-ліквідаторам. За проявлену мужність, самовідданість і високий професіоналізм та з нагоди Дня вшанування ліквідатора, знаком народної пошани – орденом «Чорнобильський хрест» були нагороджені:

- ВІШТАЛЕНКО Іван Семенович – житель с. Косенівка, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС І категорії, та в зв’язку з 60-ти річчям з дня народження.

- ЄВСТРАТОВ В′ячеслав  Анатолійович – житель с. Городецьке, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС І категорії, та в зв’язку з 55-ти річчям з дня народження.

- ВОЛОШИН Василь Васильович – житель м. Умані, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС І категорії, в зв’язку з 60-ти річчям з дня народження.

- ВИБОРНИЙ Іван Іванович – житель м. Умань, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС І категорії, в зв’язку з 70-ти річчям з дня народження.

За проявлену мужність, самовідданість і високий професіоналізм та з нагоди Дня вшанування  ліквідатора, відзнаками Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» медаллю «За врятовані життя» нагороджені ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС:

- БІЛАН Микола Михайлович – смт Бабанка.

- КУЦОВОЛ Василь Васильович – с. Краснопілка.

- СТЕПАНЕЦЬ Микола Олексійович – с. Вільшанка.

- КОРОЛЬ Петро  Васильович – с. Собківка.

- ВІННИЦЬКИЙ Микола Андрійович – м. Умань.

Матеріальну допомогу ліквідаторам надали депутати Черкаської обласної ради Валентин Судакевич та Олег Баштан, які цього дня також були удостоєні почесної нагороди ордену Знак пошани «Чорнобиль».

Концертна програма заходу, підготовлена працівниками центру культури і дозвілля, подарувала винуватцям свята масу позитивних емоцій та гарного настрою.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь