Громада Полянецького обговорила досягнення та перспективи розвитку села

Дата: 13.02.2018 17:08
Кількість переглядів: 1298

Третій тиждень поспіль в Уманському районі проводяться загальні збори громадян. Вони відбулися уже в  Степківці, Іванівці, Антонівці та Гереженівці. А 12 лютого 2017 року така «сходка» відбулася в с. Полянецьке. Участь у ній взяли голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, заступник голови районної ради Петро Бабкін, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники закладів охорони здоров'я району.

Першим питанням порядку денного був звіт сільського голови Володимира Коритника про проведену роботу за 2017 рік. Він доповів про роботу сільської ради, її виконавчого комітету та депутатського корпусу, а також проінформував усіх присутніх про виконання сільського бюджету та використання бюджетних коштів.

Із виконаної роботи по соціально-економічному розвитку села Полянецьке – проведення ремонту приміщення дошкільної установи (придбання та встановлення металопластикових дверей, натяжних стель та системи вентиляції в харчоблоці) на суму 91,7 тис. грн; завершення ремонту приміщення сільської бібліотеки (утеплено фасад, побудовано паркан, придбано  та   проведено  поточний  ремонт  системи  опалення  та  системи  водовідведення) – 323,1 тис. грн; проведення капітального ремонту доріг по вулицях Перемоги, Вишнева, Набережна, Зелена, Шевченка, Центральна – 3 млн 347 тис. грн, поточний ремонт доріг по вулицях Центральна, Дружби, Набережна – 520 тис. грн та поточний ремонт греблі по вулиці Центральній на суму 37 тис. грн; виготовлення проектно-кошторисної документації та будівництво водогону протяжністю 1882 м на загальну суму 791 тис. грн.

Окрім цього, на виконання сільської програми «Безпечне село» встановлено 9 відеокамер спостереження на суму 120 тис. грн. Для покращення санітарного стану села та забезпечення централізованого вивезення побутових відходів збудовано 10 майданчиків для встановлення контейнерів (69,8 тис. грн). На сільських вулицях встановлено вказівники напрямів вулиць та дорожні знаки на суму 111 тис. грн. У центрі села встановлено 19 світлодіодних світильники на суму 50,5 тис. грн. А також проведено благоустрій біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору на суму 38 тис. грн; біля приміщення адмінбудинку сільської ради встановлено піднавіс, замінено вхідні двері та проведено ремонт котельні на суму 40,4 тис. грн; завершено розроблення містобудівної документації генерального плану села, на що витрачено 112 тис. грн; за рахунок коштів обласного бюджету проведено капітальний ремонт частини в’їзної дороги від Бершадської траси до центру села.

Крім  того, з  коштів  сільського  бюджету була  виділена  субвенція  до районного  бюджету, а саме: на  утримання Уманської  ЦРЛ – 175,5  тис. грн; для Уманського районного  центру ПМСД  (придбання  комп’ютерів  та  жалюзів) – 47 тис. грн; на утримання закладів освіти району – 615,7 тис. грн, в т. ч. для Полянецької  ЗОШ  – 515,7 тис. грн (на оздоровлення, на харчування 1-4 класів, на  придбання твердопаливного котла та ремонт системи опалення, встановлення підвісних та натяжних стель та меблів); на капітальний ремонт покрівлі та утеплення  приміщення Рижавського стаціонарного  відділення територіального  центру  соціального обслуговування 60 тис. грн.

У планах сільського голови на цей рік – продовжити роботи по будівництву 4,6 км водогону, провести капітальний та поточний ремонти доріг, збудувати піднавіс для зберігання дров біля котельні ДНЗ, встановити двері та натяжні стелі в приміщенні ДНЗ, побудувати паркан біля сільського кладовища.

Сільський голова подякував керівникам ТОВ «Полянецьке» та ФГ «Калюст», що орендують сільськогосподарські землі в адміністративних межах сільської ради, за злагоджену співпрацю у наданні транспортних послуг, виділенні коштів для оздоровлення дітей влітку, проведенні розчистки сільських вулиць та в’їзної дороги від снігу, а також вивезенні побутових відходів.

Також на зборах громадян були заслухані звіти керівників закладів соціальної сфери села Полянецьке та дільничного офіцера поліції.

Заступник головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності Уманської центральної районної лікарні  Сергій Мотузенко та завідувач Уманської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини Жанна Худякова дали роз’яснення щодо проведення медичної реформи та розвитку галузі охорони здоров’я в районі.

Основні проблемні питання населеного пункту, які озвучувались на «сходці» та потребують вирішення – підняти клопотання перед керівництвом ТОВ «Круїз-Авто» щодо запровадження додаткового рейсу автобуса у ранковий час (з 7.00 до 8.00) та запросити керівництво даного підприємства на наступну сесію сільської ради; вирішити  питання щодо  будівництва  дороги з твердим покриттям по вулиці Мічуріна; вирішити питання роботи спортивних гуртків та секцій для дітей та молоді села на базі Полянецької ЗОШ; вирішити питання виробничого навчання для старшокласників Полянецької ЗОШ; придбання та  встановлення додаткових контейнерів  для сортування побутових відходів; вжити заходи щодо запобігання руйнування доріг важковаговими автомобілями.

Голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко наголосив, що Полянецьке – це населений пункт нового типу, це багате село, у якого є всі можливості для розвитку. Він відзначив досягнення населеного пункту в напрямку відремонтованих доріг та будівництва водогону.

«Відвідуючи школу, дошкільну установу, мав змогу переконатися, що діти навчаються у гарних умовах – це є прикладом для інших навчальних закладів району. Але не треба зупинятися на досягнутому, а планувати стратегічний  розвиток населеного пункту. Тому що зараз – період реформ,  і основна з них – це реформа децентралізації», – підсумував Євгеній Михайлович.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь