Підприємства області збільшують обсяг експорту до країн ЄС

Дата: 24.04.2019 17:09
Кількість переглядів: 720

Фото без описуЗа перші два місяці цього року експорт товарів з області зріс на 4,1%. Всього черкаські підприємці експортували товарів на 118,3 млн дол. США.

Збільшення експорту відбулося за рахунок нарощування майже у 1,7 рази поставок до країн ЄС, відзначають у Департаменті регіонального розвитку облдержадміністрації. Саме на них припадає 38 % загального експорту Черкащини. Загалом наразі до Євросоюзу експортували продукції на 45 млн дол. США.

– Серед країн ЄС у трійці ключових покупців черкаської продукції Іспанія ($9,2 млн, зростання у 10 разів), Нідерланди ($7,9 млн, зростання у 4,4 рази) та Німеччина ($5,1 млн, зростання майже на 50%), – каже директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Роман Карманнік. – Натомість суттєве зменшення експорту зафіксовано у торгівлі з Індією (на 65%), Польщею (на 36,4%), Білорусією (на 35,6%). Додам, що нині  Черкащина здійснює зовнішньоторговельні операції з партнерами з 91 країни світу. Так, значні обсяги експорту спрямовано до Індії ($12,9 млн), Єгипту ($10,9 млн), Китаю ($9,5 млн).

За його словами, основний обсяг експорту припадає на  продовольчі товари – 83,9 %. У той же час підприємства збільшили на 21,3 % поставки мінеральних продуктів.

Загалом же зовнішньоторговельний оборот області збільшився на 15,8% та склав 217,6 млн дол. США. Позитивним моментом у розвитку зовнішньої торгівлі залишається збереження позитивного сальдо ($19,1 млн).

Перспективним щодо розширення ринків збуту для регіональних експортерів є Китай. Для виходу на який необхідно презентувати себе і свій продукт. Зробити це можна буде 05-10 листопада 2019 року в Шанхаї. Тут відбудеться Друга виставка імпортних товарів і послуг – China International Import Expo, на якій презентуватимуть галузі АПК, машинобудування, медицини. Отримати детальну інформацію про захід та умови участі можна тут: http://qoo.by/5f9o Відзначимо, минулоріч у виставці взяли участь чотири підприємства регіону.

За інформацією прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь