У День Соборності України поклали квіти до пам’ятника поборнику незалежності

Дата: 22.01.2018 17:18
Кількість переглядів: 783

Фото без опису22 січня Україна відзначає День Соборності. Саме цього дня у 1919 році проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави.

В Уманському районі несприятливі погодні умови завадили відзначити День Соборності масштабно. Втім, незважаючи на замети, цього дня в селі Родниківка біля погруддя Тарасу Шевченку – генія нашого народу і поборника незалежності України – зібралися голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, сільський голова с. Родниківка Руслан Яремчук, працівники райдержадміністрації та райради.

Вони шанобливо поклали квіти до пам’ятного знаку Тарасу Шевченку, вшанували хвилиною мовчання загиблих борців за незалежність України.

У сучасному українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць і відображає одвічну мрію українців  жити вільно, в самостійній та соборній державі. Тому цей захід символізував прагнення людей до свободи, незалежності та дружби населення всіх куточків України.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь