У селах Степківка та Свинарка відбулися загальні збори громадян

Дата: 16.01.2019 17:26
Кількість переглядів: 1045

Цими днями стартували загальні збори громадян населених пунктів  Уманського району. Їх мета, зазвичай, - проаналізувати роботу сільського голови й виконкому сільської ради, почути думки людей з тих чи інших питань, обговорити плани на майбутнє, визначитися з пріоритетними напрямками у роботі органів місцевого самоврядування.

Фото без описуЗагальні збори громадян уже відбулися в селах Степківка та Свинарка. Зокрема, участь у зборах села Степківка взяли голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, заступник голови районної ради Петро Бабкін, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутат районної ради Петро Кравчук, керівники сільськогосподарських підприємств, які орендують землі на території сільської ради, орендарі водних об’єктів, керівники установ та організацій та громада населеного пункту.

 Сільська голова Людмила Гончаренко прозвітувалася про роботу за рік. Вона зазначила, що силами сільської ради здійснено благоустрій села на загальну суму 38 тис. грн, проведено топографічну зйомку села – 63 тис. грн, із місцевого бюджету виділено субвенцію районному бюджету у сумі 42 тис. грн.

Проблемними насьогодні в населеному пункті залишаються питання ремонту ділянки дороги Сушківка-Степківка, ремонту водогону та виділення для перевезення населення більш об’ємної одиниці транспорту.

Участь у загальних зборах села Свинарка взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, заступник голови районної ради Петро Бабкін, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутат районної ради Петро Береговий, керівники сільськогосподарських підприємств, які орендують землі на території сільської ради, громада села.

Розпочав зібрання сільський голова Микола Гончарук, який прозвітувався перед громадою про проведену роботу за 2018 рік та окреслив плани на 2019 рік .

Також цього дня було заслухано звіт депутата районної ради, керівника ПП «Ремерія» Петра Берегового та керівників закладів соціальної сфери села.

Начальниками структурних підрозділів райдержадміністрації була доведена інформація щодо проведення монетизацій субсидій та надання дотацій населенню на вирощування великої рогатої худоби, а також укладення декларацій з сімейними лікарями.

Також на сходці було обговорено проблемні питання населеного пункту. Одним із найболючіших на сьогоднішній день залишається питання перегляду тарифів на водопостачання та розрахунків за спожиту воду. Керівництво ФГ «Сінарка», на балансі якого сьогодні перебуває водогін, звертається до мешканців населеного пункту з проханням встановити лічильники обліку води.

Жителі населеного пункту піднімали питання щодо покращення транспортного сполучення в будні дні, а також розширення асортименту продовольчих товарів в торгівельних закладах населеного пункту.

Актуальним на часі залишається питання збереження місцевого ФАПу, на вирішення якого в цьому році були передбачені кошти сільського бюджету у сумі 122 тис. грн.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь