Заклади первинної медико-санітарної допомоги Уманського району отримали нове обладнання

Дата: 22.03.2019 17:34
Кількість переглядів: 879

22 березня відбулась приємна подія в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманського району – вручення необхідного обладнання в заклади сімейної медицини, які допоможуть покращити надання якісних медичних послуг населенню.

 

Фото без опису

 

Голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець передали особисто в руки завідувачам та сімейним лікарям закладів загальної практики – сімейної медицини таблиці для вимірювання зору, механічні тонометри та манжети до них, піклуометри та мундштуки до них, дитячі та дорослі ваги, маніпуляційні стерильні набори, Т-смужки, вимірювальні стрічки, оглядові стерильні рукавички, вологі та паперові серветки, медичні ліхтарики, медичне покриття, сумки холодильники, настінні ростоміри, стетофонендоскопи, сумки медсестер, глюкометри, неврологічні молотки, пульсоксиметри, медичні кушетки, пеленальні столики, цинтрофуги, електронні термометри та тонометри, маніпуляційні набори, шпателі ЛОР, офтальмоскопи, освітлювачі до таблиць зору і тест-смужки.

Вартість всього обладнання становить 622 тисячі гривень. Виділення коштів стало можливим за рахунок субвенцій сільських рад сіл Ропотуха, Іванівка, Дмитрушки, Гродзеве, Юрківка, Свинарка, Рижавка, Полянецьке, Оксанина, Гереженівка, Бабанка, Текуча, Собківка, Колодисте та Вільшана Слобідка.

Нині в Уманському районі ефективно реалізується медична реформа, яка стартувала з 1 жовтня 2018 року. Вже укладено майже 75% декларацій з сімейними лікарями.  Як наслідок – перехід на нову модель фінансування медичних послуг Національною службою здоров’я України сприяв помітному зростанню середнього рівня заробітної плати сімейного лікаря та медичних працівників. Це, в свою чергу, мотивує медиків до надання якісних медичних послуг.

Очільник району Євгеній Данченко відмітив, що збереження здоров’я і життя жителів Уманщини є надвідповідальною місією, тому і надалі за співпраці районної державної адміністрації, районної ради, адміністрації центру ПМСД, голів сільських рад та об'єднаних територіальних громад буде проводитися робота щодо створення всіх необхідних умов для якісного надання медичних послуг.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь