Голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко взяв участь у сесії районної ради

Дата: 20.02.2018 17:46
Кількість переглядів: 1138

Сьогодні, 20 лютого, відбулася позачергова 28 сесія районної ради. Участь у роботі пленарного засідання взяли голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, депутат обласної ради Валентин Судакевич, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, головні лікарі закладів охорони здоров’я, представники контролюючих органів, представники засобів масової інформації.

Фото без опису

До розгляду депутатам було запропоновано 9 питань. Серед них – про внесення змін до Цільової програми підтримки військовослужбовців, які уклали контракт в 2017–2018 роках; про надання згоди на передачу медичного обладнання з спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області у спільну власність територіальних громад сіл, селища Уманського району; про надання дозволу комунальному  підприємству «Уманьрайрембуд» на передачу в оренду приміщень; про припинення діяльності Редакції радіомовлення міста Умань та Уманського району шляхом ліквідації; про затвердження штатного розпису комунального підприємства «Уманьрайрембуд» Уманської районної ради; про внесення змін до рішення районної ради від 26.06.2015 №46-12/VІ «Про реорганізацію загальноосвітніх навчальних закладів»; про Порядок розгляду електронних петицій, адресованих Уманській районній раді, а також питання щодо затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

З усіх питань порядку роботи сесії були прийняті відповідні рішення. Зокрема, на виконання Цільової програми підтримки військовослужбовців, які уклали контракт в 2017-2018 роках, за клопотанням управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, були передбачені кошти в сумі 480 тис. грн. Ці кошти спрямовуватимуться на виплату одноразової матеріальної допомоги в розмірі 15 тис. грн військовослужбовцям рядового, сержантського та старшинського складу, які уклали контракт з 01.01.2018 року про проходження військової служби і на час укладання контракту зареєстровані в Уманському районі, відповідно до поданих списків  Уманським об’єднаним міським військовим комісаріатом.

За пропозицією депутатів було надано згоду на передачу медичного обладнання для оснащення скринінгового центру «Здоров’я жінки» зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області з балансу комунального закладу «Черкаський обласний онкологічний диспансер» Черкаської обласної ради у комунальну власність територіальних громад сіл, селища Уманського району на баланс Уманської центральної районної лікарні.

Нагадуємо, що сучасний скринінговий центр «Здоров'я жінки» було відкрито 19 лютого на базі Уманської центральної районної лікарні. Він буде обслуговувати жителів не лише Уманського, а й сусідніх районів – Жашківського, Маньківського, Монастирищанського, Христинівського і Тальнівського та м. Умань. Серед медичного обладнання даного Центру – стаціонарний цифровий мамографічний комплекс, стаціонарний УЗД-апарат та кольпоскоп з цифровою відеосистемою і програмним забезпеченням, що дозволять своєчасного виявляти передракові захворювання, передпухлини, початкові стадії раку у жінок та забезпечувати їх ефективне та успішне лікування.

Окрім того, депутатами було підтримано рішення про припинення діяльності Редакції радіомовлення міста Умань та Уманського району шляхом ліквідації в порядку, встановленому чинним законодавством. Необхідність у цьому виникла у зв’язку з закінченням терміну дії ліцензії, виданої Національною радою України. Продовжити ліцензію стало неможливим в силу того, що лінії провідникового радіо практично зруйновані, перспективи відновлення його роботи непевні.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь