Проведено засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати

Дата: 25.06.2019 17:46
Кількість переглядів: 763

25 червня голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко провів чергове засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі.

 

Фото без опису

 

Одним із основних завдань комісії є співпраця із представниками бізнесу щодо підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам та своєчасної її виплати на рівні не менше законодавчо визначеної мінімальної заробітної плати, а також запобігання проявам «тіньової» зайнятості. Адже від сум нарахованої заробітної плати залежать надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом формування районного бюджету. Цей податок на 99 % формує фінансовий ресурс районного бюджету з якого фінансуються бюджетні установи, першочергові районні програми та надається субвенція сільським бюджетам на фінансування дошкільних закладів та закладів культури.

Законом України від 23.11.2018 № 2629-VII «Про Державний бюджет України на 2019 рік», стаття 8 установлено з 1 січня 2019 року мінімальну заробітну плату у місячному розмірі – 4173 грн, у погодинному розмірі – 25,13 грн.

Середня заробітна плата по області за І квартал 2019 року становила 7992 грн, по району – 8128 грн. Темп росту до відповідного періоду 2018 року склав +1335 грн, або 120%, по області та +934 грн, або 113%, по району.

На міжвідомчу комісію було повторно запрошено 3 керівників сільськогосподарських підприємств та інші суб’єкти господарювання, які не прибули на комісію 30 травня, та у яких за березень-квітень 2019 року була нарахована заробітна плата менше мінімальної (відповідно до даних Уманського пенсійного фонду).

А також запрошувалися 8 керівників сільськогосподарських підприємств та приватні підприємці, по яких, за даними Уманського управління ГУ ДФС у Черкаській області, у І кварталі 2019 році середня заробітна плата виплачувалась в розмірах менше мінімальної.

З’явилися на засідання всього 6 керівників підприємств, з якими і спілкувалися члени міжвідомчої комісії. Це СТОВ «Деметра», ТОВ «АФ «Софіївка», ТОВ «Ресурс Центр – М», Савчук Вадим Петрович та Струсевич Лідія Степанівна.

Комісія детально вивчила ситуацію кожного «ризикового» підприємства та дала конкретні рекомендації, як в таку категорію більше не потрапляти. В іншому випадку, з метою проведення перевірки, відповідні листи будуть направлені в Інспекцію державної праці.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь