Всеукраїнський тиждень права у бібліотечних закладах району

Дата: 12.12.2017 17:48
Кількість переглядів: 1378

Фото без описуВраховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, Указом Президента України започатковано проведення Всеукраїнського тижня права. У районній бібліотеці та бібліотеках філіях  він пройшов під назвою «Закон та право для всіх єдині».

Розпочався тиждень в читальному залі районної бібліотеки переглядом літератури з права «Право людини: знати, розуміти, захищати», який надавав матеріали з різних галузей права, починаючи з історичних витоків і закінчуючи нинішнім станом прав людини і громадянина в суспільстві.

 5 грудня з дорослими користувачами  центральної районної бібліотеки було проведено діалог «Знання законів – знання прав» та ознайомлено з веб-ресурсами, які надають юридичну допомогу за галузями законодавства: конституційного, цивільного, трудового, сімейного, адміністративного, фінансового, та презентовано роботу Пункту доступу громадян до офіційної інформації.

6 грудня проведені правові орієнтири «Права споживачів – права кожного з нас», темою якої була розмова про необхідність створення законодавства, спрямованого на захист прав та інтересів споживачів у рамках усієї правової системи як складової соціальної політики держави, що прагне приєднатися до Європейського Співтовариства. Під час заходу були надані матеріали-консультації щодо захисту порушених прав у випадку придбання неякісної продукції, товарів та послуг.

7 грудня правові години «Декларація прав людини»,   «Шляхами права»,  «Вмійте захищати свої права», «Мої права – моє життя»  змогли відвідати читачі сіл Доброводи, Бабанка, Колодисте, Полянецьке, Косенівка, Гродзеве та Коржова.

У підсумковий та заключний день  відбувся  правознавчий турнір «Правознавчі ігри».

Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості та правомірної поведінки.

За інформацією Уманської РЦБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь