У селі Берестівець створили місцеву пожежну команду

Дата: 04.07.2019 17:59
Кількість переглядів: 1166

У Берестівці та навколишніх селах відтепер стане безпечніше. 4 липня тут урочисто відкрили місцеву пожежну команду. На захід завітав перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький. Серед присутніх – заступник голови Паланської ОТГ Олександр Шевчук, староста с.Берестівець Галина Панасюк, заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Олександр Горобець, начальник Уманського районного відділення ДСНС України у Черкаській області Володимир Лебідь, директор ТОВ «Берестівець» Василь Чекаленко, представники Дмитрушківської та Ладижинської ОТГ, сільські голови.

Пожежна команда – спільний проект Паланської ОТГ і ТОВ «Берестівець». Близько 300 тисяч гривень з бюджету Паланської ОТГ спрямовано на капремонт пожежної автівки, наданої Уманським районним відділом Управління ДСНС України у Черкаській області. 4 підготовлених особи утримуватимуться за рахунок ТОВ «Берестівець». Власне, саме на території господарства й облаштовано пожежний пункт, для якого реконструювали й утеплили приміщення. 

Про необхідність попередження та ефективного реагування на надзвичайні ситуації, в тому числі на пожежі, нагадує сумна статистика людських та матеріальних втрат, яку озвучив заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, полковник служби цивільного захисту Олександр Горобець. Він зазначив, що за перше півріччя на території області виникло дві надзвичайні ситуації, 2073 надзвичайних подій, внаслідок яких 127 осіб загинули. Сталося 723 пожежі, через які загинули 34 особи. По Україні внаслідок пожеж загинули 972 людини. У цьому році це вперше на території області відкривається місцева пожежна команда. Загалом їх на Черкащині – 78.

Олександр Горобець передав почесні грамоти Черкаського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій за активне сприяння та розвиток пожежно-рятувальний служби, вагомий внесок та плідну співпрацю у сфері цивільного захисту району голові Уманської райдержадміністрації Євгенію Данченку, голові Уманської районної ради Оксані Супрунець, а також директору ТОВ «Берестівець» Василю Чекаленку.

Створення пожежної команди – це значний крок до підвищення безпеки людей, - зазначив перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький. Він подякував керівництву Паланської ОТГ, старості села Берестівець за докладені зусилля, а також директору ТОВ «Берестівець», заслуженому працівнику сільського господарства України Василю Чекаленку, який постійно дбає про благополуччя жителів свого населеного пункту.

Відкриття пожежної команди – подія досить значна і приємна, тож не обійшлося без урочистого перерізування червоної стрічки. Цю місію виконали Василь Чекаленко та Олександр Горобець. Насамкінець, щоб пожежна автівка прослужила довго, а команда була цілою й неушкодженою, їх освятив настоятель парафії Архистратига Михаїла  с.Берестівць отець Володимир.

Берестівець, як ніхто, розуміє важливість готовності до реагування у надзвичайних ситуаціях. У 1900 році тут сталася масштабна пожежа, яка ледь не спалила село вщент. До речі, у селі також діє рятувальний пост на воді та облаштоване місце для забору води пожежними автомобілями.

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь