Черкаській області – 70

Дата: 15.01.2024 15:58
Кількість переглядів: 117

Фото без опису 

 До 70-річчя утворення Черкаської області в закладах освіти Уманського району заплановано і проведено ряд цікавих заходів.

  Вчителі історії, члени творчої групи з краєзнавчої роботи Монастирищенської громади, зібрали та систематизували матеріали з історії  «Сім чудес  рідного краю» спільно зі школярами  8-10 класів  трьох ліцеїв громади. Цікавими та змістовними були бібліотечні уроки для  960 учнів 5-11 класів  закладів загальної середньої освіти громади, на яких  демонструвались різноманітні матеріали про історію та сучасність  Черкаської області, видатних краян та їх внесок  у  розвиток рідного краю.

А ювілейний  рік нашої області юні спортсмени Монастирищенської громади відзначили  змаганнями з таких видів спорту: міні-футбол, шахи, шахмати, настільний  теніс. Участь у змаганнях взяли  593 учні шкіл та 187 вихованців дитячо-юнацької спортивної школи.

Фото без опису  Із 14 грудня  в Жашківській громаді стартував віртуальний історико-туристичний веб-квест для учнів закладів загальної середньої освіти «Наша Черкащина».

11 січня в режимі онлайн відбулася учнівська конференція «Славні українці родом з Черкащини». Метою конференції  було дослідити життя, творчий шлях відомих в минулому, і в сьогоденні  талановитих історичних, військових  та громадських діячів, письменників,  які є родом з Черкащини, досягли успіху в своїх сферах діяльності. Запрошені мали змогу ознайомитися з медіажурналом «Історія української державності та сторінках творів письменників родом з Черкащини». На конференції були представлені надзвичайно цікаві дослідження про долю видатних уродженців м. Жашків, с. Острожани, Уманщини й Черкащини в цілому, адже тут, у всі історичні періоди  народжувалися й народжуються люди, які відігравали й відіграють  важливу роль у розвитку української держави, у формуванні світогляду українців, збереженні нашої самобутності.

Фото без опису

  Вкотре переконуємося, що Черкащина - край з багатою історією, самобутньою духовною  культурою і, неповторними людьми


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь