Про соціальний захист дітей Уманського району у 2023 році

Дата: 15.02.2024 15:08
Кількість переглядів: 127

Фото без опису15.02.2024 за дорученням голови Уманської районної державної адміністрації Ігоря Миклащука, начальником служби у справах дітей Оленою Камінською проведено нараду спільно з начальниками міських, селищних, сільських служб у справах дітей та старшим інспектором СЮП РУП ГУНП капітаном поліції Юрієм Голоднюком.

На нараді було обговорено питання, щодо потреби влаштування дітей в сімейні форми виховання, доцільності створення патронатних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Матеріального забезпечення родин, які готові створити для дітей сімейний затишок. Обговорено питання дитячої злочинності та попередження випадків домашнього насильства в сім’ї, важливість співпраці служб у справах дітей та поліції. Профілактична робота з подолання злочинності серед неповнолітніх є одним із найважливіших напрямів виховної роботи з дітьми. Службами у справах дітей щомісячно проводяться профілактичні бесіди із неповнолітніми, які скоїли правопорушення. Відвідані сім’ї неповнолітніх правопорушників, де було обстежено умови проживання вищезазначених осіб, законних представників разом із неповнолітніми викликано до служби з метою проведення роз’яснювальних бесід, а також відвідані заклади у яких навчаються особи, які скоїли правопорушення. Зазвичай зміст бесід полягає у роз’ясненні дітям їх законних прав, обов’язків, виявленні причин, які спонукали їх до вчинення правопорушення, з’ясуванні матеріально – побутових умов проживання в сім’ях, де вони проживають.

Фото без опису В ході бесід аналізуються: родинний вплив та психологічний мікроклімат в сім'ях на поведінку підлітків та звичайно, особлива увага під час спілкування, приділяється застереженню від вчинення в майбутньому повторних адміністративних чи кримінальних правопорушень, проявів агресивної поведінки, порушень громадського порядку. Із батьками дітей, проводиться роз’яснювальна робота. З метою запобігання повторному вчиненню домашнього насильства та забезпечення виконання програми для кривдника дитину-кривдника може бути тимчасово влаштовано до родичів, у сім’ю патронатного вихователя або до установи для дітей незалежно від форми власності та підпорядкування, в яких створені належні умови для проживання, виховання, навчання та реабілітації дитини відповідно до її потреб. У разі притягнення кривдника, зокрема дитини- кривдника

ПРЕЗЕНТАЦІЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь