На Уманщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2017 18:04
Кількість переглядів: 958

   Фото без опису

    14 грудня у нашій країні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця дата –  данина неоціненній праці людей, завдяки яким вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного  забруднення. Багато з них заплатили за це власним життям і здоров’ям.

Традиційно щороку з нагоди цього дня на Уманщині вшановує працю ліквідаторів районна влада. Тож сьогодні в актовому залі приміщення управління агропромислового розвитку пройшла зустріч учасників ліквідації техногенної катастрофи з керівництвом району.

Захід розпочався хвилиною мовчання, під час якої було вшановано пам'ять тих людей, чиє життя забрав смертоносний атом і покладено вінки до пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля.

Із словами глибокої вдячності до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, помічник народного депутата України Максима Полякова Лариса Качан, депутат  Черкаської  обласної  ради  Валентин Судакевич та голова Уманської районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Петро Сорока.

Зокрема, Євгеній Михайлович відмітив: «Сьогодні на обліку в районі перебуває більше півтори тисячі осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з яких понад 170 – це учасники ліквідації аварії різних категорій. Протягом 2017 року компенсаційних виплат та грошової допомоги їм спрямовано майже 600 тис. грн – з державного, обласного та районного бюджетів.

Біль Чорнобиля не залікувати жодними словами і квітами. Але має бути пам’ять, якій не підвладний час. Хай же залишиться в минулому і ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і процвітання».

За мужність, самовідданість і високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації Чорнобильської катастрофи та з нагоди вшанування героїв – ліквідаторів Чорнобильської аварії, почесними грамотами районної державної адміністрації та грошовими преміями були нагороджені:

  • Лещенко Володимир Порфирійович – житель с. Бабанка, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 3 категорії.
  • Поліщук Василь Іванович – жителя с. Родниківка, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 3 категорії.
  • Петренко Григорій Васильович – житель села Дубова, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 3 категорії.

У цей день керівниками району також були вручені медалі  Героям – ліквідаторам. За проявлену мужність, самовідданість  і високий професіоналізм та з нагоди  Дня вшанування  ліквідатора, відзнакою  Всеукраїнської громадської  організації «Союз Чорнобиль України»   орденом  «За  мужність» були нагороджені:

  • Кулібаба  Юрій Леонідович – житель селища Бабанка, ліквідатор  аварії на Чорнобильській  АЕС.
  • Дзьонь Микола Якович – житель с. Вільшанка, ліквідатор  аварії на Чорнобильській  АЕС.

За проявлену мужність, самовідданість і високий професіоналізм та з нагоди  Дня вшанування  ліквідатора, відзнакою  Всеукраїнської громадської  організації «Союз Чорнобиль України»  медаллю «За врятовані життя» нагороджені ліквідатори аварії на Чорнобильській  АЕС:

  • Сорокін  Валерій  Валентинович – с. Дмитрушки.
  • Герасименко  Віктор Сергійович – с. Гереженівка.
  • Світовий Олександр Михайлович – м. Умань.
  • Тишкевич Михайло Тимофійович – с. Доброводи.
  • Євстратов В′ячеслав  Анатолійович – с. Городецьке.
  • Черниченко  Петро Іванович –  с. Ятранівка.
  • Король Петро  Васильович – с. Собківка.
  • Костенюк  Сергій Володимирович – с. Ладижинка.

Матеріальну допомогу ліквідаторам надали депутати Черкаської обласної ради Валентин Судакевич та Олег Баштан, а також народний депутат України Максим Поляков.

Концертна програма заходу, підготовлена працівниками центру культури і дозвілля, подарувала винуватцям свята масу позитивних емоцій та гарного настрою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь