Сесія Уманської районної ради: звіт голови райради та урочистості до Дня місцевого самоврядування

Дата: 29.11.2018 18:35
Кількість переглядів: 1092

29 листопада було скликано позачергову 36-му сесію Уманської районної ради. Участь у ній взяли голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, керівники підприємств, установ та організацій району, громадськість, засоби масової інформації.

Розпочали зі святкового моменту. У зв’язку з уведенням на частині території України воєнного стану, прийнято рішення цього року відмовитися від урочистостей з нагоди Дня місцевого самоврядування, яке відзначається 7 грудня. Обмежилися привітаннями перших осіб району та відзначенням за заслуги, користуючись нагодою, саме  в цей день.

Отож, до присутніх з вітальними словами звернулися голова райдержадміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець.

У своєму виступі Євгеній Данченко, зокрема, наголосив, що враховуючи європейський шлях розвитку нашої країни, місцеве самоврядування має всі шанси для прогресивного розвитку, збагачення і утвердження. Адже завдяки реформі децентралізації влади, ініційованої Президентом України Петром Порошенком, вперше в історії сучасної України громадяни та обрані ними органи місцевого самоврядування отримали інструменти для формування самодостатніх громад як основи сильної та заможної європейської України.

Євгеній Михайлович подякував депутатам районної та місцевих рад, сільським головам, працівникам органів місцевого самоврядування за результативну роботу і тісну співпрацю, завдяки чому вдається зробити в районі багато хороших справ. І також нагородив Почесними Грамотами Уманської райдержадміністрації за сумлінну працю в органах місцевого самоврядування, активну депутатську діяльність, плідну співпрацю з органами виконавчої влади та з нагоди Дня місцевого самоврядування заступника голови Уманської районної ради Бабкіна Петра Андрійовича, а за вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, співпрацю з органами державної влади, активну громадську діяльність, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування сільського голову с. Фурманка Ковальчук Галину Василівну, сільського голову с. Шарин Мельник Зінаїду Миколаївну, секретаря Острівецької сільської ради Ковальчук Олену Іванівну та  секретаря Дмитрушківської сільської ради Дзисюк Аллу Василівну.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного, перше з яких – звіт про роботу голови районної ради Оксани Супрунець. На початку доповіді вона відзначила, що за звітний період кількісний склад депутатського корпусу районної ради та діючих депутатських фракцій не змінився: «Продовжують активно працювати 5 постійних комісій районної ради та 4 депутатські фракції. Незважаючи на те, що кожен депутат має свої переконання, спільна робота ради в 2018 році, на мій погляд, була злагодженою».

Голова райради прозвітувала, що впродовж звітного періоду відбулося 9 сесій районної ради, на яких розглянуто 142 питання та прийнято 135 рішень.

«Професійність, компетентність та ініціативність кожної із 5 постійних депутатських комісій сприяли ефективній роботі районної ради: саме від їх конкретних дій та рекомендацій залежить виконання прийнятих районною радою рішень, цільових програм та діяльність ради в цілому. Депутати працюють у комісіях злагоджено та професійно. У звітному періоді проведено 40 засідань, на яких розглянуто понад 167 питань», - зазначила Оксана Анатоліївна.

Також вона розповіла про співпрацю з місцевими органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, бюджетну політику, регуляторну діяльність, ініціативи районної ради та інше.

Депутати схвально оцінили роботу Оксани Супрунець і висловили декілька пропозицій для подальшого врахування в роботі, зокрема збереження медичних кадрів в районі та покращення транспортних пасажирських перевезень.  

Далі було розглянуто питання про виконання районного бюджету за 9 місяців 2018 року та внесено зміни до районного бюджету на 2018 рік.

Також депутати схвалили питання про план діяльності Уманської районної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік та внесли зміни до плану на 2018 рік. Затверджено Положення про конкурс на посаду керівника комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської районної ради. Внесено зміни до Програми підтримки органів місцевого самоврядування в Уманському районі на 2017-2018 роки. Надано дозволи Уманській центральній районній лікарні на списання автомобіля та запасних частин і на списання основних засобів, а КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» – на передачу Уманській ЦРЛ шафи сушильної для рентгенівської плівки.

Окрім того, розглянуто питання про передачу котла до комунальної власності села Старі Бабани, про звільнення директора  комунального підприємства «Уманьрайрембуд» Ільїної Н. П. та ряд інших питань.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь