Державна підтримка селянам за вирощування молодняка великої рогатої худоби

Дата: 11.12.2018 19:00
Кількість переглядів: 1179

Фото без описуПріоритетним напрямком у 2018 році є державна підтримка особистих селянських господарств, які вирощують молодняк великої рогатої худоби у власних домогосподарствах. Так, відповідно до Постанови КМУ № 107 від 7 лютого 2018 року, з метою стимулювання населення до розвитку скотарства в особистих господарствах у поточному році здійснювалась державна фінансова допомога селянам за вирощування молодняка ВРХ.

Згідно з державною програмою дотація за молодняк великої рогатої худоби надавалася в три етапи – станом на 1 травня 2018 року, 1 вересня 2018 року, 1 грудня 2018 року, загальною вартістю 2500 грн за 1 голову ВРХ, а саме:

- за період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців 300 грн;

- за період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців 700 грн;

- за період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців 1500 грн.

Управлінням агропромислового розвитку Уманської райдержадміністрації протягом березня листопада 2018 року проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота серед сільських рад та жителів району щодо дії державної підтримки, оформлення заявок та подачі документів для оформлення дотації.

За результатами проведеної роботи за оперативною інформацією селяни в поточному році отримали 47 тис. грн державної допомоги.

Учасниками програми стали жителі сіл: Полянецьке, Вільшанка, Сушківка, Дмитрушки, Піківець, Бабанка, Коржовий Кут, Доброводи, Коржова Слобода, Рогова, Острівець, Громи, Максимівка. При цьому слід зазначити, що із-за відсутності ідентифікації ВРХ, власники худоби не змогли скористатися державною підтримкою в більшій кількості, тому звертаємось до жителів сіл району щодо необхідності проведення ідентифікації ВРХ, що надасть можливість скористатися селянам державною підтримкою у наступному році.

За інформацією управління агропромислового розвитку

Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь