Президент про рішення запровадити воєнний стан: Це не означає оголошення війни. Це посилення оборони України на фоні зростаючої агресії Росії

Дата: 26.11.2018 19:30
Кількість переглядів: 742

Фото без опису«Воєнний стан не означає оголошення війни. Він вводиться винятково з метою посилення оборони України на фоні зростаючої агресивності з боку з Росії», - заявив Президент Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що сьогодні в Парламенті буде розглядатися питання надзвичайної ваги, яке безпосередньо стосується захисту і безпеки громадян, безпеки України, її суверенітету і територіальної цілісності.

«Згідно рішення Ради національної безпеки і оборони України, ухваленого сьогодні вночі, як Президент і як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України я виконав свій конституційний обов’язок і кілька годин тому своїм Указом запровадив воєнний стан на всій території України з 9.00 ранку 28 листопада», - повідомив Петро Порошенко.

«Наш спільний обов’язок, в першу чергу мій як Верховного Головнокомандувача – захистити Україну. І захист України – це не лише захист території чи військової техніки. Це – насамперед захист людей. Ми маємо бути максимально готові до будь-яких дій з боку нашого агресивного, неврівноваженого і, на жаль, доволі передбачуваного сусіда», - також зазначив Президент.

За його словами, РНБО рекомендувала запровадити воєнний стан на 60 днів. «Хочу оголосити вам моє рішення – я буду пропонувати Парламенту запровадити воєнний стан на 30 днів», - зазначив Президент.

Глава держави нагадав, що Росія вже п’ятий рік веде гібридну війну проти нашої держави. «Але нападом на українські військові катери вона перейшла до нового етапу агресії. Ніхто вже тепер не скаже: «Их там нет». Ніхто не камуфлюється в зелених гуманоїдів чи ополченців. Це зухвала і відверта участь регулярних підрозділів Російської Федерації, їхній демонстративний напад на підрозділ Збройних Сил України. Це якісно інша ситуація, якісно інша загроза», - сказав він.

Петро Порошенко також наголосив: «І ця атака, звичайно, не випадкова. Це –  явно спланований росіянами елемент в ескалації ситуації, яка склалася в акваторії Азовського моря, яка вже триває протягом кількох місяців. І я впевнений, що це ще далеко не кульмінація».

Президент зауважив, що представники силових структур та дипломатичного відомства вже детально поінформували суспільство про всі обставини вчорашнього інциденту сьогодні на прес-конференції.

«Розвідувальні дані говорять про надзвичайно серйозну загрозу суходольної операції проти України. У мене в руках є  документ розвідки, зведення наших розвідувальних даних. Тут на кілька сторінок – детальний опис всіх сил противника, які розташовані на відстані буквально в декількох десятках кілометрів від нашого кордону. Готових в будь-який момент до негайного вторгнення в Україну.  Рушниця, що висить на стіні, має рано чи пізно вистрілити. А тут – літаки, вертольоти, танки, ракетні комплекси, бронетранспортери, системи залпового вогню», - сказав Глава держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь