Що зроблено у Фурманці за 5 місяців 2018 року

Дата: 14.06.2018 21:26
Кількість переглядів: 1001

Районна державна адміністрація наразі підсумовує виконання бюджету та соціально-економічний розвиток району за 5 місяців 2018 року. З цією метою розпочалося проведення ряду нарад безпосередньо в населених пунктах.

11 червня така нарада відбулася в селі Фурманка за участі голови Уманської районної державної адміністрації Євгенія Данченка, голови районної ради Оксани Супрунець, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації,   сільської голови Галини Ковальчук, депутатів сільської ради та громадськості населеного пункту.

Галини Ковальчук поінформувала про виконання програми соціально-економічного і культурного  розвитку села Фурманка за перше півріччя 2018 року:

- проводяться роботи щодо завершення капітального ремонту обеліску Слави (вартість робіт – 700 тис. грн);

- на стадії завершення капітальний ремонт фойє та кабінетів сільського будинку культури; підведення води та облаштування санвузла (вартість робіт – 520 тис. грн);

- розпочато капітальний ремонт паркану навколо дошкільного навчального закладу на розі вулиць Пархоменка та Небесної Сотні (вартість робіт – 655 тис. грн);

- установи соціальної сфери села – будинок культури, фельдшерський пункт, дошкільна установа та сільська рада – підключені до мережі швидкісного Інтернету.

- виготовлена проектно-кошторисна документація та зареєстровано договір на встановлення водонапірної вежі і  проведення водогону по селу (по 18 вулицях).

Озвучила Галина Василівна і плани на друге півріччя:

- завершити проведення водопроводу по селу (вартість складає 2 млн грн);

- провести капітальний ремонт доріг по вулицях Пархоменка та Горького (5 частина) (вартість робіт складатиме 2,5 млн грн);

- виділити субвенцію у ЦРЛ та ПЦМСД в сумі 513 тис. грн.

 На 2018 рік сільський бюджет затверджений у сумі 7056,1 тис. грн. За 5 місяців до сільського бюджету по загальному фонду надійшло 3210,7 тис. грн, що становить 134,7 % до плану на період (2384,0 тис. грн). Понад планові показники – 826,7 тис. грн.

Основними платежами до сільського бюджету за звітний період 2018 року є:

- акцизний податок (від реалізації пального) – 2883,8 тис. грн, (93,4 % від загального обсягу власних надходжень на період),

- плата за землю – 53 тис. грн;

- єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників – 86,9 тис. грн.

В контексті питання про соціально-економічний розвиток було обговорено і важливий проект, який наразі втілюється в Уманському районі з метою підвищення якості надання медичних послуг його жителям. А саме – облаштування агіографічного відділення в Уманській центральній районній лікарні, який рятуватиме людські життя при таких поширених хворобах як інфаркт міокарда та інсульт. Голова райдержадміністрації Євгеній Данченко спільно з головним лікарем ЦРЛ Інною Добрянською звернулися до депутатів сільської ради та громади села з проханням взяти участь у співфінансуванні проекту, адже Фурманка має для цього можливість, отримавши одне з найкращих перевиконань бюджету.

При нагоді, під час візиту у Фурманку керівники району оглянули відремонтований дошкільний навчальний заклад.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь