Олександр Вельбівець: Утримання доріг має бути своєчасним та якісним

Дата: 28.11.2018 08:02
Кількість переглядів: 549

Утримання доріг місцевого та державного значення у період погіршення погодних умов обговорили в обласній адміністрації.

Тут відбулась селекторна нарада під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Вельбівця з керівниками районів, міст та об’єднаних громад області. У засіданні взяли участь і керівники профільних структур адміністрації, територіальних підрозділів та спецслужб.

Олександр Вельбівець закликав місцевих керівників з повною відповідальністю поставитись до питання стану доріг, враховуючи прогнозовані синоптиками складні погодні умови.

– Утримання доріг, як місцевого, так і державного значення, має бути якісним та своєчасним, – зауважив голова ОДА Олександр Вельбівець. – Я наголошу, від цього залежить безпека громадян. А тому я закликаю всіх керівників скоординувати дії відповідальних служб на місцях і тримати ситуацію під контролем, зокрема й перевірити маршрути рейсових, шкільних автобусів. У разі ж виникнення складнощів, доповідати особисто.

Голова ОДА також дав завдання місцевим керівникам завершити процес укладення договорів із підрядниками на експлуатаційне утримання доріг місцевого значення, а також контролю за ними.

Директор Департаменту інфраструктури ОДА Сергій Чубань поінформував щодо укладення договорів із підрядниками, зокрема про розподіл фінансового ресурсу, що спрямовуватиметься на місця. Так, за його словами, найближчим часом спрямують 800 тис. грн – по 40 тис. грн в середньому на кожен район. У подальшому вони одержать ще по 200 тис. грн додаткового ресурсу з дорожнього фонду.

Водночас Олександр Іванович зауважив, що 800 тис. грн – це той ресурс, що сформувався через невикористання його в період зимового утримання на початку цього року:

– Усе  через те, що або погодні умови не дозволяли виконувати роботи, в чому я сумніваюсь, або ж робота просто не проводилась. Відповідно не використовувся й ресурс, що в решті закумулювався на рівні обласного бюджету. Якщо й цього разу використання наявного ресурсу буде не своєчасним, тоді немає сенсу спрямовувати його на райони. А потім звітувати про його невикористання, у тому числі і про неналежне утримання доріг. Відтак усі, хто отримає цей ресурс, максимально мають сконцентрувати увагу на укладанні угод та залученні тих сил, які реально нададуть послуги з якісного та своєчасного утримання доріг. Якщо хтось сподівається, що сонце та прихід весни буде головним підрядником, то дуже помиляється. Зараз ми звісно виправимо ситуацію, де вона була неконтрольована. Моя ж вимога – аби всі договори з підрядниками були укладені, всі райони працювали в межах правового поля, і відповідно ресурс був направлений у райони. Ніхто не повинен працювати даремно. Але й оплата повинна здійснюватись безпосередньо за якісно й своєчасно надані послуги.  Кожен має відчути рівень власної відповідальності за свою ділянку роботи, розподіл фінансового ресурсу, якісне виконання і контроль. Цій роботі буде надана належна оцінка, зокрема й тій, що здійснювалась попередньо.

Під час засідання очільники районів та міст доповіли про готовність спеціальної техніки, забезпечення протиожеледною сумішшю, стан укладення договорів та ін.

Прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь