Черговий крок для наближення медицини до сільських мешканців

Дата: 31.01.2018 08:14
Кількість переглядів: 1328

30 січня відбулась приємна подія в КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Уманського району» - вручення необхідного обладнання в заклади сімейної медицини, які допоможуть покращити якість надання відповідних послуг населенню. Голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець передали особисто в руки завідувачам амбулаторій загальної практики –сімейної медицини небулайзери, ваги дорослі та дитячі, ростоміри дорослі та дитячі, отоскопи та офтальмоскопи для лікарів, глюкометр та сумки-холодильники. Вартість всього обладнання – понад 50 тисяч гривень, виділені вони з районного бюджету.

І це стало черговим кроком для наближення медицини до сільських мешканців. За співпраці районної державної адміністрації, районної ради, адміністрації центру ПМСД, голів сільських рад та підприємців району у 2017 році проведена значна робота щодо покращення матеріально-технічної бази закладів сімейної медицини. Охарактеризувала її голова районної ради Оксана Супрунець. Вона зазначила, що з необхідних на фінансування первинної медицини понад 18 мільйонів гривень з державного бюджету виділено лише 10, все інше – це допомога районного та сільських бюджетів. Особливо Оксана Анатоліївна подякувала сільським головам, які в минулому році спрямували значні кошти на ремонти своїх медичних закладів.

Голова райдержадміністрації Євгеній Данченко окреслив завдання на 2018 рік. Він зазначив, що з метою покращення медичного обслуговування населення району рішенням районної ради затверджена програма «Пріоритетний розвиток первинної медико-санітарної допомоги населенню  району на засадах загальної практики – сімейної медицини» на 2017-2021 роки». Відповідно до даної програми та в умовах реформування галузі охорони здоров’я України,  райдержадміністрація та районна рада за співпраці з адміністрацією центру ПМСД планує заходи з покращення надання медичної допомоги сільським жителям та спрямовує свої основні зусилля в таких напрямках:

- впровадження єдиного інформаційного простору для закладів охорони здоров'я району, а  саме в кожен сільський медичний заклад планується закупівля комп’ютерного обладнання та підключення до інтернет-мережі;

- побудова спроможної мережі надання первинної медичної допомоги, що включає в себе будівництво нових 4 амбулаторій ЗПСМ (Уманська базова АЗПСМ, АЗПСМ с. Ладижинка, АЗПСМ с. Паланка, АЗПСМ с. Городецьке), забезпечення доступності первинної медичної допомоги, відповідно до  рекомендацій МОЗ та Мінрегіону;

- продовження забезпечення санітарним транспортом  АЗПСМ району;

- участь у відборі з отримання грантової допомоги у постачанні медичного обладнання за Програмою «Кусаноне», яка запропонована урядом Японії.

Керівники району наголошували присутнім медичним працівникам, що для успішної реалізації медичної реформи необхідно докласти всіх зусиль, адже на них лежить надвідповідальна місія – збереження здоров'я і життя жителі Уманщини.  

Відділ взаємодії з громадськістю апарату РДА

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь