Злагоджено та чітко пройшла перша сесія Ладижинської сільської ради об'єднаної територіальної громади

Дата: 04.01.2019 08:28
Кількість переглядів: 2313

3 січня відбулося перше сесійне засідання Ладижинської сільської ради об'єднаної територіальної громади, вибори до якої пройшли 23 грудня 2018 року.

Насамперед, голова територіальної виборчої комісії Валерій Кондратюк оголосив результати виборів та про початок повноважень 26-ти обраних депутатів сільської ради ОТГ і голови ОТГ Цоколенка Сергія Васильовича.

Сергій Цоколенко, який до того був сільським головою села Ладижинка, склав присягу та пообіцяв докласти всіх зусиль для розвитку об'єднаних територій.

Голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко привітав новообранців та всю громаду з народженням об'єднаної територіальної громади, яка стала результатом реформи децентралізації влади, ініційованої Президентом України Петром Порошенком.

«Все більше громад об’єднуються, це свідчить про успіх реформи децентралізації влади, яка є важливою складовою формування самодостатніх громад», - сказав Євгеній Данченко.

Голова РДА також зазначив, що шість населених пунктів, які увійшли в Ладижинську ОТГ – Городниця, Колодисте, Ладижинка, Затишок, Малий Затишок, Рижавка, Текуча – мають хорошу базу для діяльності в новій самоврядній формі. Протягом останніх трьох років спільними зусиллями сільських рад, РДА, районної ради, обласної ради, із залученням інших джерел було проведено багато корисних справ. Приміром, на капітальний та поточний ремонт доріг, ремонт тротуарів у Ладижинці спрямовано 9461 тис. грн, Текучі – 1036,4 тис. грн, Городниці – 438 тис. грн, Затишку – 327,2 тис. грн. Також у цих селах ремонтувалися будинки культури, навчальні заклади, фельдшерсько-акушерські пункти тощо.

Очільник району Євгеній Данченко націлив присутніх на подальшу плідну роботу та висловив їм повну підтримку: «Це початок нового історичного етапу в житті понад 6400 людей Ладижинської об'єднаної територіальної громади, разом докладемо всіх зусиль для подальшого покращення їхнього життя».

На першому сесійному засіданні були розглянуті організаційні питання, зокрема затвердження складу постійних комісій, регламенту роботи, про структуру та чисельність апарату сільської ради та бюджетних установ.

Також на таємному голосуванні обрали секретаря сільської ради Ладижинської ОТГ – Гандзюк Наталію Федорівну, яка до цього працювала секретарем сільської ради Ладижинки.

До проведення перших виборів старост їхні обовязки виконуватимуть уже колишні сільські голови.

Усі рішення депутати прийняли одноголосно, злагоджено та оперативно, а це значить, що в Ладижинській об'єднаній територіальній громаді є порозуміння і спільне бачення перспективного майбутнього.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь