Президент закликав світ до єдності та солідарності з Україною – інтерв’ю телеканалу CNN

Дата: 28.11.2018 08:39
Кількість переглядів: 1003

Президент Петро Порошенко подякував керівництву НАТО, Європейського Союзу, США, інших країн-партнерів за солідарність з нашою країною в умовах акту прямої агресії Росії проти України. Про це Глава держави сказав в інтерв’ю американському телеканалу CNN щодо реакції світових лідерів на російську агресію проти України.

Фото без опису

Петро Порошенко розповів про обставини та деталі агресії російських військових проти українських моряків, яка відбулася позавчора в акваторії Керченської протоки.

«Це вперше, коли Путін вже просто не приховує більше, що це був його наказ застосувати збройні сили та відкрито розстріляти українських військових на наших кораблях», - наголосив Президент.

Глава держави також підкреслив, що Україна має двосторонню угоду з Росією про вільне судноплавство в Азовському та Чорному морях і Керченській протоці.

«Відповідно до цієї угоди ми маємо абсолютну свободу пересування через Керченську протоку і в Азовському морі, без будь-яких обмежень», - сказав Президент та додав, що затримувати, ба більше – блокувати українські судна є абсолютно протизаконно відповідно до міжнародного права щодо вільної навігації.

«Це дуже небезпечний прецедент і ми маємо забезпечити міжнародну реакцію, тому що завтра будь-яке міжнародне судно може бути піддано нападу. Ми не можемо більше з цим миритися», - підсумував Президент.

«Відповідно до міжнародного права – це прямий акт агресії, який повністю підпадає під резолюцію ООН», - сказав Президент та уточнив, що цей напад відбувся «в нейтральних міжнародних водах Чорного моря».

Глава держави закликав весь світ проявити єдність і солідарність з Україною в захисті її свободи та демократії.

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь