Як будуть святкувати День Святого Валентина на Уманщині?

Дата: 06.02.2018 08:51
Кількість переглядів: 722

Фото без описуДень всіх закоханих – це свято романтики, кохання та ніжності, на яке прийнято дарувати подарунки, сувеніри і валентинки.

Напередодні свята  розповідаємо трішки про історію виникнення Дня Святого Валентина, а також про те, якими традиціями оповитий цей зворушливий і прекрасний день.

Історія походження Дня Святого Валентина пов'язана з кількома легендами.

Відповідно до однієї з них, у 269 році римський імператор Клавдій II прагнув завоювати світ, але для здійснення цього задуму армії не вистачало воїнів. Правитель був упевнений в тому, що всьому виною сімейне життя, на яке солдати витрачають багато часу. Клавдій ІІ видав указ про заборону одруження під час військової служби. Всупереч указу молодий священик Валентин нібито таємно вінчав закоханих. Коли імператор дізнався про це, то засудив Валентина до смертної кари.

Коли Валентин сидів у в'язниці і чекав на виконання вироку, він нібито закохався у сліпу дочку тюремника Юлію і зцілив її. Перед стратою він залишив їй прощальне послання і підписався як «Твій Валентин». Саме з цим моментом пов'язують і появу Дня всіх закоханих, і звичай дарувати валентинки.

Через дві сотні років, у 496 році папа римський Геласій I оголосив 14 лютого Днем святого Валентина.


Легенди про Святого Валентина живуть в думках і серцях людей вже декілька століть, а свято всіх закоханих дарує моменти щастя і допомагає відкривати справжні почуття.

От і у нас День святого Валентина щороку на­буває популяр­ності. Тільки-но починається лютий, як вулиці усіх міст заповнює святкова атрибутика: сердечка, валентинки, червоні повітряні кульки, звірятка, які кажуть «Я тебе кохаю». І чекаємо цього свята щораз більша аудиторія. Вже не тіль­ки підлітки, а й дорослі думають про те, як по-особливому у цей день прояви­ти свої почуття.

14 лютого у багатьох селах Уманщини заплановані цікаві культурні заходи, а в селі Старі Бабани Уманського району відбудеться ФЕСТИВАЛЬ КОХАННЯ.

Для закоханих пар вхід – безкоштовний! "Квитком" є ПОЦІЛУНОК.

Крім того, будуть проводитися конкурси на створення найоригінальніших романтичних композицій, вітань, освідчень у коханні. 

І якщо у вас ще немає другої половинки – це не привід пропускати веселощі, адже заряд гарного настрою гарантовано всім!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь