У Родниківській школі вперше було проведено міні-табір «Модель ООН»

Дата: 15.12.2017 09:05
Кількість переглядів: 1006

Фото без опису8-9 грудня у Родниківській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка відбулась дводенна конференція табір «Модель ООН». Організатор та керівник табору – волонтер Емілі Кін, її український колега – вчитель англійської мови Малюга Л.В. та учні Родниківської школи Кравченко Вікторія, Єщенко Яна та Носач Артем, а також на допомогу прийшли 3 волонтера Корпусу Миру  та студенти УДПУ імені П.Г. Тичини та УНУС. Учасниками табору були учні Родниківської, Дмитрушківської, Дубівської та Кочубіївської шкіл Уманського району та школи №9 м. Умань.

 Табір Модель Організації Об’єднаних Націй (англ. Camp Model United Nations) – це шанс для шкільної молоді перевтілитися у делегатів та зануритися у діяльність міжнародної організації протягом двох днів, а також дізнатися більше про міжнародну співпрацю та процеси вирішення найважливіших міжнародних питань за допомогою механізмів Організації Об’єднаних Націй.

Щорічно для шкільної та студентської молоді у всьому світі протягом останніх 50 років проводять кількаденні конференції Model United Nations, або скорочено – MUN. Дедалі популярнішими стає моделювання роботи ООН і в Україні. У Родниківській школі вперше було проведено міні-табір «Модель ООН» із низкою цікавих активностей. Основна тема нашого табору – зміна клімату. Загалом же, формат конференцій передбачає роботу делегатів у комітетах над актуальними темами, такими як права людини, глобальна економіка, глобальний тероризм, зміни клімату. Учасники обирають комітет, робота якого цікавить найбільше, отримують країну-члена ООН, інтереси якої вони будуть відстоювати під час роботи комітетів, і починають самостійно опрацьовувати найголовніше – позицію даної країни стосовно питання порядку денного. Досвідченим делегатам дають шанс “попрацювати” у Раді Безпеки, оскільки найзапекліші дебати відбуваються саме там. Такі конференції часто-густо нагадують справжні засідання ООН, коли досягнення консенсусу – завдання не з легких. 

Camp Model United Nations відбувся у вигляді імітації роботи комітетів Організації Об’єднаних Націй, надаючи учням можливість поліпшити своє знання англійської мови, використовувати навички критичного мислення, а також дізнатися про різні культури і глобальні проблеми.

Учасники конференції мали можливість поспілкуватися по скайпу з мешканкою США з штату Охайо - Марією, яка провела лекцію на тему «Зміна клімату в США». Діалог був цікавий та змістовний, учні мали можливість дізнатися про клімат США та розповісти про кліматичні умови в Україні.

Учні працювали над створенням рішень та написанням резолюції. Також, аби зробити табір незабутнім, організатор Емілі Кін приготувала різноманітні види діяльності, дискусії, культурні івенти і звичайно ж, попрацювала над тімбілдингом.

Учасникам делегації по закінченню було вручено сертифікати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь