До уваги жителів району, громадських об’єднань, установ та організацій!

Дата: 03.08.2017 09:24
Кількість переглядів: 1107

Фото без описуЗ метою збільшення питомої площі природно-заповідного фонду на території Уманського району, районною державною адміністрацією проводиться збір інформації щодо територій, придатних для заповідання.

Охорона біологічних ресурсів, зокрема рослин і тварин, потребує встановлення особливого режиму охорони на окремих територіях. Ретельні еколого-економічні розрахунки свідчать, що нормальне функціонування та самовідновлення біосфери можливе лише за умови наявності в будь-якому регіоні не менше 10–15 % площі, зайнятої природно-заповідними територіями.

Природно-заповідний фонд Уманського району нараховує 7 природних комплексів та об'єктів, котрі виділені з метою збереження природного різноманіття ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу регіону. Загальна площа заповідних об’єктів становить 34,7 га (0,02 % від загальної площі території району).

На території району знаходяться:

1. Ботанічні заказники місцевого значення: Собківський, Степківський, Юрківський, Журбанка.

2. Ботанічна пам’ятка природи: Віковий дуб.

3. Комплексна пам’ятка природи: Долина Миколи Чудотворця.

4. Пам’ятка садово-паркового мистецтва: Дендропарк ”Дружба”.

Відповідно до статті 51 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» підготовка і подання клопотань про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду можуть здійснюватися науковими установами, природоохоронними громадськими об'єднаннями або іншими заінтересованими підприємствами, установами, організаціями та громадянами.

Клопотання, інформацію про наявні земельні ділянки, придатні для заповідання, подавати до відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства за адресою: м. Умань, вул. Залізняка, 2а, каб. 322, або на електронну адресу: arhitektura.urda@ukr.net.

Телефон для довідок: 3-63-39.

Дякуємо всім, хто приєднається до заходів по збільшенню питомої ваги площі природно-заповідного фонду Уманського району.

За інформацією відділу містобудування, архітектури та

житлово-комунального господарства райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь