До уваги учасників антитерористичної операції та учасників Революції Гідності

Дата: 08.04.2019 09:26
Кількість переглядів: 602

Відповідно до пункту 8 Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1057 (далі - Порядок) управлінням праці та соціального захисту населення

Уманської райдержадміністрації прийнято рішення про включення ДП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт», Товариство з обмеженою відповідальністю «Санаторій «Токарі» (далі – ТОВ «Санаторій «Токарі»),  Товариство з обмеженою відповідальністю «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Подільський Артек» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Пансіонат «Ірбіс» до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності.

Згідно з вимогами до суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації, які затверджені наказом Міністерства соціальної політики України від 27.04.2018 № 458 послуги із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та учасникам Революції Гідності надає установа, організація, заклад незалежно від форми власності, фізична особа – підприємець, одним з основних видів економічної діяльності яких є діяльність психоаналітиків, психологів і психотерапевтів.

Умови надання послуг

Послуги із психологічної реабілітації передбачають: психологічну просвіту; індивідуальне консультування; психологічну діагностику; підбор методик психологічної реабілітації; психологічну допомогу (терапія); групову терапію; психологічну та проектування майбутнього та запобігання кризовим явищам психологічного стану людини.

Спеціалісти, які залучаються до надання послуг із психологічної реабілітації, мають належний рівень знань і навичок, кваліфікаційний рівень яких відповідає вимогам, зазначеним у довідниках кваліфікаційних характеристик професій працівників та затверджених закладом посадових інструкцій.

Санаторії забезпечують надання послуг із психологічної реабілітації в окремих кімнатах для індивідуальної роботи (площею не менше ніж 15 м2) та групової роботи (площею не менше ніж 4 м2 на 1 особу з розрахунку на максимальну кількість осіб, що можуть залучатися у групи, та додатково 10 м2 на групу).

Приміщення закладів відповідають санітарним нормам і вимогам правил пожежної безпеки та вимогам стосовно доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп, що підтверджується сертифікатами відповідності послуг проживання та послуг харчування, експертним висновком протипожежної безпеки, висновком санітарно-епідемічної експертизи, актом санітарно-епідемічного обстеження об’єкту.

Тривалість курсу не перевищує 18 днів у стаціонарних умовах.

Форму, вид та обсяг психологічної реабілітації обирає отримувач послуг.

Місцезнаходження закладів та місце надання послуг:

ДП «Південь-Курорт-Сервіс»

санаторій «Орізонт»

вул. Гагаріна, 1-А,

смт. Сергіївка,

м. Білгород-Дністровський,

Одеська обл., 67780

ТОВ « Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Подільський Артек»

вул. Лісова, 1,

с. Будище,

Тульчинський  р-н,

Вінницька обл., 23664 

ТОВ «Санаторій «Токарі»

вул. Санаторна, 96

м. Лебедин

Сумська обл.,

42215

Для проходження психологічної реабілітації отримувач послуг звертається до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються копія посвідчення учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни та копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення. Отримувачі послуг, що мають статус постраждалого учасника Революції Гідності, разом із заявою подають копію посвідчення (довідки) постраждалого учасника Революції Гідності.

За детальною інформацією необхідно звертатись до управління праці та соціального захисту населення Уманської райдержадміністрації: вул. М.Залізняка, 2а, м. Умань, каб. 320, тел.: (04744) 3 21 56.

Начальник управління праці та                              

соціального захисту населення      О.Я.Ярошевич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь