Виступ Прем’єр-міністра під час засідання Парламенту у зв’язку з 5-ю річницею початку збройної агресії РФ проти України

Дата: 21.02.2019 09:29
Кількість переглядів: 466

За 5 років Україна пройшла великий шлях змін та реформ. Ми вистояли проти російської агресії, і остаточна перемога над ворогом буде за нами. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на засіданні Верховної Ради у зв’язку із п’ятою річницею початку збройної агресії Російської Федерації проти України.

Фото без опису

Участь у засіданні взяли Президент України Петро Порошенко, Президент Європейської Ради Дональд Туск, парламентарі українського та європейського парламентів, члени Уряду України, дипломати.

«Ми переживаємо важкі часи нашої незалежності. До 2014 року Україна перебувала у колоніальній залежності від Російської Федерації. У Росії є дуже хвороблива ідея відновлення Радянського Союзу. Для реалізації цієї ідеї їм була потрібна слабка, корумпована і розвалена Україна, – сказав Володимир Гройсман. – І до 2014 року через слабкість політиків, через слабкість нашої згуртованості вони досягали своїх цілей. У 2014 році ми були слабкі, але ми були сильними своєю ідеєю – ідеєю незалежності, демократичної держави. І в той самий момент, коли українці піднімали свій прапор і говорили про те, що ми маємо власну думку, власну ідею, власну мету і ціль, і наше серце і розум – в об’єднаній Європі, проти нас починали задіювати зброю».

«Наша відповідь має бути єдиною. Ми маємо провести всі необхідні зміни всередині країни, аби бути сильним і повноправним членом Європейського Союзу. Ми маємо прагнути того, аби високі європейські стандарти життя проникли у всі сфери життя нашої країни. Ми за цих 5 років проходили складний шлях змін і реформ. І дехто може спекулювати, що він цього не помічає. Але як не помічати нової і сильної армії, відновлення економіки? Ми виходимо на нові ринки, ми змінюємо багато сфер нашого життя і отримуємо нову якість. Для цього нам потрібна консолідована і спільна позиція.

Я хочу подякувати кожному герою нашої держави, хто зайняв позицію, прийняв для себе рішення і поставив державу вище своїх інтересів. Хочу подякувати кожному українцю, який вистояв і демонструє згуртованість держави.

Наше майбутнє лежить в єдиній Європі. Я вірю в європейську Україну, в нашу незалежність і буду робити все для того, аби Україна стала сильною, європейською, заможною державою. Ми переможемо. Перемога буде за нами. Слава Україні!» – наголосив Володимир Гройсман.

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь