У районі планують розширити мережу медичних закладів первинної ланки

Дата: 24.05.2018 09:39
Кількість переглядів: 4189

23 травня під головуванням голови Уманської райдержадміністрації Євгенія Данченка відбулася нарада з сільськими головами сіл Паланка, Ладижинка, Бабанка і Дмитрушки. На порядку денному – вирішення нагального питання: будівництво нових амбулаторій в зазначених населених пунктах.

Фото без описуЯк повідомив Євгеній Михайлович, в області вже затверджена спроможна мережа амбулаторій, яка передбачає будівництво 23 нових медичних закладів первинної ланки. За підтримки народного депутата України Антона Яценка вдалося добитися того, що 4 таких амбулаторії за всіма сучасними вимогами буде побудовано саме в Уманському районі. 

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Новаківський зазначив, що наразі подані документи в Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА на будівництво 4 амбулаторій групової практики  в селах Паланка, Ладижинка, Дмитрушки і Бабанка. Підготовлені всі чотири папки документів, а також прорахована спроможна мережа надання первинної допомоги.

Типові проекти на амбулаторії затверджені Кабінетом Міністрів України. В проект входить автомобіль, табель оснащення і будівля під ключ. У нашому районі планується розробити типові проекти з розрахунку: с. Паланка – 4 лікаря, с. Ладижинка – 6 лікарів, с. Дмитрушки – 2 лікаря і смт Бабанка – 2 лікаря.

Розуміючи важливість будівництва нових медичних закладів для населення району, голова районної державної адміністрації акцентував увагу присутніх сільських голів на максимально швидкій підготовці усіх необхідних документів, адже від цього залежить можливість отримання коштів на будівництво.

Очільникам територіальних громад для кожної амбулаторії необхідно розробити детальний план території, відвести земельну ділянку замовнику і спільно з проектантом прив’язати типові проекти до відповідної земельної ділянки.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь