Захист персональних даних, які містяться в актових записах цивільного стану

Дата: 10.11.2017 09:45
Кількість переглядів: 633

Законом України від 6 липня 2010 року Україна ратифікувала Конвенцію Ради Європи про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додатковий протокол до неї. Цим самим Україна взяла на себе зобов’язання забезпечити дотримання прав і свобод людини, зокрема, права на недоторканність приватного життя, передбаченого ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та які гарантовані ст. 32 Конституції України.

Правові відносини, пов’язані із захистом і обробкою персональних даних, права на невтручання в особисте життя, у зв’язку з обробкою персональних даних визначені ст. 1 Закону України «Про захист персональних даних», а діяльність органів державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до ст. 8 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» ґрунтується на принципах додержання законності, захисту прав і законних інтересів громадян та держави, додержання таємниці державної реєстрації актів цивільного стану, належного документального оформлення проведеної державної реєстрації.

Зокрема, ст. 9 розділу ІІІ Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», розділом І пункту 9 «Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні» визначено що, інформація, яка міститься в акті цивільного стану, є конфіденційною і не підлягає розголошенню. Фізична особа має право на ознайомлення з інформацією, що міститься в актовому записі цивільного стану, яка стосується її особисто, крім випадків передбачених законом. Конфіденційна інформація про фізичну особу, яка міститься в актовому записі цивільного стану (дані про національність, освіту, сімейний стан, адресу, а також дату і місце народження фізичної особи), може бути повідомлена працівниками органу державної реєстрації актів цивільного стану запитувачу інформації за бажанням фізичної особи та лише за її згодою на підставі заяви, справжність підпису на якій засвідчена в установленому порядку.

За інформацією Головного територіального

управління юстиції у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь