В області соціально підтримують внутрішніх переселенців

Дата: 13.06.2019 09:50
Кількість переглядів: 867

Фото без описуНа початок цього місяця в області згідно з обліком чисельність внутрішньо переміщених громадян становила 10 887 – через окупацію Криму й воєнного конфлікту на території Донеччини та Луганщини.

Упродовж останніх 4 років в Україні відбувається становлення законодавства щодо прав внутрішніх переселенців, каже заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Шимчук. Так, до Порядку надання щомісячної адресної допомоги ВПО внесли доповнення. У результаті, з переліку тих осіб, яким грошову допомогу не призначали, а йдеться, зокрема, про власників житла в інших регіонах, окрім тимчасово окупованої території України, виключили окрему категорію переселенців.

– Відтепер сім’ї, у складі яких військовослужбовці ВПО, що захищають територіальну цілісність України та беруть безпосередню участь в АТО, отримали право на грошову допомогу незалежно від наявності в їхній власності житла на підконтрольній Україні території, – пояснює Олег Іванович.

За його словами, диференціювали й обсяг допомоги для ВПО – осіб із інвалідністю залежно від групи, а також підвищили загальний розмір допомоги на сім’ю з 2,4 тис. грн до 3,4 тис. грн, якщо до складу сім’ї входять особи з інвалідністю або діти з інвалідністю, та до 5 тис. грн – для багатодітних.

– Важливою зміною стало і збільшення суми коштів на банківських рахунках, що враховується в процесі призначення допомоги, – говорить Олег Шимчук, – замість десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 25-кратний.

Зауважимо, в травні грошову допомогу отримали 2 113 осіб, загальна сума нарахувань становить 3,1 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь