Весь світ є майданчиком для російської політики фальшивих новин, – Президент в інтерв’ю іспанському виданню «El Pais»

Дата: 06.06.2018 10:05
Кількість переглядів: 543

«Просто не вірте російським ЗМІ. Це є проста відповідь. Росія продовжує свою політику фальшивих новин, включаючи звинувачення у фашизмі.

Фото без опису

Ці звинувачення дуже небезпечні для демократії, і ми повинні боротися з цією проблемою фальшивих новин», – заявив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю іспанському виданню «El País». Таку думку Глава держави висловив, відповідаючи на запитання, що російські ЗМІ, зокрема РТ і «Спутнік» порівняли нинішню ситуацію в Україні з нацистською Німеччиною і стверджували, що український Парламент прославляє фашизм.

Відповідаючи на запитання, що після перемоги на виборах керівник телеканалу РТ називала Володимира Путіна «вождем», Петро Порошенко звернув увагу на те, що німецькою «вождь» перекладається як «фюрер» і нагадав, що Україна найбільше постраждала від нацизму у Другій світовій війні: «Ми були тими, хто найбільше постраждав під час Другої світової війни. У нас є генетична пам’ять про фашизм».

Глава держави також відповів на запитання про те, що Україна була «випробувальним майданчиком» для фальшивих новин, які потім розповсюджувалися на Заході, з використанням неточної та заплутаної інформації, або дезінформації про літак рейсу МН17, збитий проросійськими бойовиками на Донбасі.

Він нагадав про завершення спільного розслідування щодо збиття MH17 у 2014 році, під час якого були отримані докази того, що саме Росія збила літак, убивши 298 осіб.

«Я не можу сказати, що Україна була випробувальним майданчиком. Весь світ  є випробувальним майданчиком для російської політики фальшивих новин», – підкреслив Президент.

«Росія напала на Україну саме тому, що нам неприйнятна навіть думка залишатися в рамках Радянського союзу чи Російської імперії. Зверніть увагу на те, що Путін вважає найбільшою трагедією двадцятого століття не Другу світову війну або Голокост, а розпад СРСР», – додав Президент.

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь