В Уманській ЦРЛ відкрито кабінет колоноскопії

Дата: 02.01.2018 10:09
Кількість переглядів: 3011

Фото без опису29 грудня, під завісу плідного 2017 року, відбулось урочисте відкриття кабінету колоноскопії поліклінічного відділення Уманської центральної районної лікарні. На заході були присутні народний депутат України Антон Яценко, голова районної державної адміністрації Євген Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, депутат районної ради Сергій Войченко.

В своєму привітальному слові заступник головного лікаря з медичної частини Олександр Кучмій зазначив: «Сьогодні ми підбиваємо підсумки плідної співпраці нашого закладу, керівництва району та всієї громади Уманського району, яка відбувалася протягом поточного року. Хочу зазначити, що у 2017 році на розвиток Уманської центральної районної лікарні з районного бюджету було виділено більше 8 млн грн. Ці кошти були спрямовані на придбання медичного обладнання, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ремонт та повірку обладнання, що використовується в лікарні. Ми дякуємо єдності депутатського корпусу в прийнятті рішень щодо закупівлі обладнання, в тому числі відеоколоноскопа для діагностичного відділення центральної районної лікарні. На цей апарат з районного бюджету було виділено 1,2 млн грн, а це кошти платників податків Уманського району. Хочемо зауважити, що проблемами у проведенні ремонтних робіт та придбанні медичного обладнання також переймається народний депутат України Антон Яценко, за сприянням якого на ремонт поліклінічного відділення Уманської ЦРЛ з державного бюджету в поточному році було виділено 50 тис. грн».

Нардеп Антон Яценко озвучив перспективні напрямки розвитку Уманської центральної районної лікарні, зокрема, як потужного діагностичного центру. 

Голова райдержадміністрації Євгеній Данченко підсумував рік, що минає. Зокрема, розповів про розмір матеріальної підтримки медицини району та проанонсував наступні етапи реконструкції лікарні.

Оксана Супрунець, голова районної ради, підкреслила необхідність подальшого розвитку лікувально-діагностичних можливостей лікарні, яких потребує населення району.

Учасники зібрання попрямували в кабінет колоноскопії, де Олександр Вікторович спільно з лікарем-ендоскопістом Романом Ткачуком презентували сучасні можливості нещодавно встановленого колоноскопа (апарата для відео-обстеження товстого відділу кишківника). Зокрема, можливість проведення цієї діагностичної процедури під загальним знеболенням – для цього наявне все необхідне обладнання. 

Після цього запрошені піднялись до кабінету районного стоматолога Березюка А.О. для вручення автоклавів для стоматологічних кабінетів ЦРЛ:
- приписна дільниця – Березюк А.О.
- стоматологічний кабінет с. Старі Бабани – лікар стоматолог Мельник І.Л.

- стоматологічний кабінет с. Родниківка – лікар стоматолог Ющенко Л. П.
- стоматологічний кабінет смт Бабанка – лікар-стоматолог Сальмі С. В.

Автоклави вручив Антон Володимирович.

Олександр Кучмій подякував і додав: «Ще хочу зазначити також про одне головне надбання нашого закладу – це збереження кадрового потенціалу. Адже в період проведення реформ галузі охорони здоров’я, оптимізації ліжкового фонду, жоден медичний працівник районної лікарні протягом останніх років не потрапив під скорочення. В наш колектив вливається все більше і більше молодих фахівців. Це цілеспрямовані, амбіційні і перспективні спеціалісти. Їхнє стремління навчатися і підвищувати свій професійний рівень говорить само за себе, адже кожен з них постійно відвідує медичні конференції, з’їзди в тих чи інших містах України, що дає позитивні результати їхньої роботи». 

На даний час нагальним для медичного закладу залишається квартирне питання для молодих фахівців. Але голова райдержадміністрації спільно з депутатським корпусом районної ради працюють над його вирішенням.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь