В Уманській ЦРЛ привітали 500-го новонародженого

Дата: 02.11.2017 10:11
Кількість переглядів: 1588

Фото без опису

28 жовтня в акушерсько-гінекологічному відділенні Уманської центральної районної лікарні приймали 500-ті пологи. Ювілейну цифру забезпечило успішне народження хлопчика вагою 3900 кг, якого щаслива мама Інна Черниш разом із чоловіком нарекли Маратом. Усіх їх кількома днями потому вітали з подією голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець. Вони побажали здоров'я малюку та батькам і вручили подарунки – дитячий візок та іграшковий мотоцикл.

Було зауважено, що районна влада приділяє значну увагу покращенню медичної служби району. Лише на райлікарню цього року спрямовано понад 8 млн грн.

Також вітання висловив заступник головного лікаря Олександр Кучмій від імені колективу лікарні, виконуюча обов’язки сільського голови села Берестівець (саме звідти сім’я Чернишів) Галина Панасюк, помічник депутата районної ради Василя Чекаленка Вадим Біляєв.

Породіля була розчулена такою увагою. Вона висловила щиру вдячність завідуючій Світлані Мельничук та працівникам акушерсько-гінекологічне відділення за подаровану можливість стати мамою.

Окрім того, керівники району привітали і вручили подарунки ще двом породілям, які знаходилися у відділенні.  

В ЦРЛ щороку проходить близько півтисячі пологів. А цього року їх стільки стало ще до кінця жовтня місяця. Безперечно, це свідчить про те, що лікарня розвивається, надаючи населенню все кращі медичні послуги.

Про високий рівень довіри до закладу свідчить і той факт, що його обирають для лікування не лише жителі Уманського району, а й міста Умань та ряду інших навколишніх районів. Зокрема, із 500 пологів: 289 – мешканці Уманщини, 116 – міста Умань, 95 – інші місцевості.

Акушерсько-гінекологічне відділення є один із пріоритетних підрозділів Уманської центральної районної лікарні, яка у 2015 році підтвердила свій статус «Лікарня доброзичлива до дитини».

У 2016 році в лікарні проведено оптимізацію ліжкового фонду, в результаті чого пологове відділення було об’єднано з гінекологічним відділенням в одне – акушерсько-гінекологічне. У відділенні розгорнуто 35 ліжок, з яких 20 ліжок розраховано для госпіталізації жінок з гінекологічними захворюваннями та 15 ліжок – для жінок, які народжують або перебувають в післяпологовому періоді.

У відділенні щорічно впроваджуються нові перинатальні технології. Акушерсько-гінекологічну допомогу жінкам надають 8 лікарів акушер-гінекологів, які володіють навичками, необхідними для надання невідкладної допомоги матері та дитині.

У 2017 році у відділенні за кошти спонсорів проведено капітальний ремонт пологової зали, яка оснащена всім необхідним для комфортного перебування породіллі та безпечного народження дитини.

 У 2016-2017 р.р. для палати інтенсивної терапії новонароджених придбано кювез, апарат штучної вентиляції легень, інфузомат, лампу фототерапії, пульсоксиметр.

На даний час у відділенні функціонує 8 палат покращеного перебування матері та дитини з окремим санвузлом та душовою кабіною. Палати обладнані функціональними ліжками з ортопедичними матрацами, новими меблями та пеленальними столиками. В поточному році для відділення закуплено 50 комплектів постільної білизни.

В найближчий час відбудеться реконструкція операційної зали з придбанням нового операційного столу, безтіньових ламп, сучасного інструментарію, лапароскопічної стійки з гістероскопічною приставкою, що надасть можливість допомагати жінкам з проблемами репродукції.

На виконання загальнодержавної програми «Здоров’я нації» в березні місяці 2017 р. на сесії Уманської районної ради депутатським корпусом було погоджено рішення щодо виділення з місцевого бюджету коштів в сумі 228,2 тис. грн для придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення з метою безкоштовної видачі їх жінкам для пологів та для пологорозрішення шляхом проведення кесаревого розтину. Вказаний перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення з 01.05.2017 р. безкоштовно видається  жінкам Уманського району.

Очевидно, що Уманська центральна районна лікарня має всі передумови для того, аби стати госпітальним округом. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь