Продаж технічно складних побутових товарів – тільки через реєстратори розрахункових операцій

Дата: 14.08.2018 10:17
Кількість переглядів: 564

Фото без описуУманська ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області звертається до всіх без винятку суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, з нагадуванням про обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Зазначена вимога передбачена положеннями пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України та статті 9 Закону України № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями.

Щодо Переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій, то його затверджено постановою Кабінетом Міністрів України від 16.03.2017 № 231, яка набрала чинності з 08.05.2017.

Таким чином, починаючи з цієї дати всі технічно складні побутові товари, що є у цьому Переліку повинні продаватися виключно через касові апарати.

Крім того, нагадуємо, що за незастосування реєстраторів розрахункових операцій при реалізації товарів передбачено штрафні санкції у розмірі 1 гривні за порушення, вчинене вперше, та 100% вартості проданих товарів – за кожне наступне здійснене порушення.

І насамкінець вважаємо за необхідне звернути увагу на підпункт 94.2.4. пункту 94.2. статті 94 Податкового кодексу України за яким, у разі відсутні реєстраторів розрахункових операцій, зареєстрованих у встановленому законодавством порядку може бути застосований адміністративний арешт майна.

За інформацією Уманської ОДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь