У Ладижинській школі облаштовано сучасний кабінет математики

Дата: 29.01.2018 10:19
Кількість переглядів: 1123

У рамках процесу об’єднання територіальних громад, що відбувається в Україні, та прийняття нового Закону України «Про освіту» важливе значення відводиться створенню освітніх округів та опорних навчальних закладів. Загальноосвітні навчальні заклади, що є опорними, мають забезпечити рівний доступ усіх дітей до якісної освіти.

Тому районна влада приділяє особливу увагу школам, які, передбачається, стануть опорними на Уманщині.

Нещодавно, у рамках програми інноваційного розвитку, Родниківська школа отримала сучасні облаштовані навчальні кабінети фізики, хімії та біології, а також ЛЕГО-конструктор для кабінету інформатики. А 26 січня новим сучасним кабінетом математики змогла похизуватися і Ладижинська загальноосвітня школа I-III ступенів. Відкрити його приїхав голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко.

Начальник відділу освіту, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар повідомив, що для облаштування даного кабінету в 2017 році було придбано мультимедійне обладнання, а саме: інтерактивна дошка, ноутбук, мультимедійний проектор, принтер, проекційний екран, набір геометричних моделей та навчальні інструменти, класна стінка. На ці цілі на умовах співфінансування виділено 100 тис. грн (90 тис. грн – місцевий бюджет, 10 тис. грн – обласний бюджет). У кабінеті виконано ремонтні роботи вартістю 25 тис. грн (субвенція з місцевого бюджету).

Як зазначила в. о. директора школи Людмила Панченко, у 2017/2018 навчальному році у Ладижинській школі здобувають освіту 234 учні з с. Ладижинки та ще 4 прилеглих сіл (Рижавки – 2, Фурманки – 17, Ропотухи – 1 та Городниці – 15).

Учні школи є учасниками та призерами районних предметних олімпіад. У 2017 році трудовий колектив школи нагороджено Дипломом за III місце в обласному Всеукраїнському громадському огляді-конкурсі стану умов і охорони праці. А у 2016/2017 навчальному році освітній заклад виборов II місце в Україні серед загальношкільних освітніх сайтів та II рейтингове місце серед 100 кращих ЗНЗ України в загальному заліку Конкурсі «Кращий кабінет інформатики ЗНЗ».

У ході візиту гості побували на уроці математики учнів 7 класу, на якому мали змогу побачити, як проходить навчальний процес за допомогою використання інтерактивної дошки. Також було оглянуто нову сучасну спортивну залу, спортивне покриття в якій є найкращим в районі.

У планах навчального закладу на 2018 рік – закупівля на умовах співфінансування з обласним бюджетом сучасного кабінету біології (250 тис. грн) та ще одного шкільного автобуса (1,8 млн грн), так як з набуттям функцій опорної школи збільшиться кількість підвезених учнів з інших сіл.

Голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко приділяє значну увагу питанню надання якісних освітніх послуг для школярів Уманщини.

«Зараз ми максимально робимо все для того, щоб даний навчальний заклад відповідав усім критеріям опорної школи: проводяться ремонти кабінетів, естетично оформлюються стіни в коридорах, планується зробити фасад школи, щоб діти ішли до освітнього закладу з великим бажанням навчатися та здобувати нові знання", – відмітив Євгеній Михайлович.

Водночас очільник району наголосив на тому, що сьогодні дитина, закінчивши школу, повинна бути впевнена, що її база знань – достатня, для того щоб вступити до вищого навчального закладу.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь