Атовців навчатимуть водінню за кошти держбюджету

Дата: 16.05.2018 10:25
Кількість переглядів: 888

На черговому засіданні робочої групи Уманської районної державної адміністрації з вирішення питань щодо здійснення соціальної та професійної адаптації учасників АТО вирішувалося питання направлення на професійне навчання, а саме – водійські курси – 4 учасників бойових дій. Проходило засідання під головуванням керівника апарату райдержадміністрації Наталії Сиротюк.

Фото без описуМожливість отримати таку послугу атовці мають уже декілька років відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 № 179. На 2018 рік в Уманському районі на ці цілі передбачено 40,3 тис. грн. Навчання атовців здійснюється згідно черги.

Заходи із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції спрямовані на відновлення та вдосконалення їх професійних навичок і вмінь, як невід’ємної складової адаптації до життя в мирних умовах, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці шляхом професійного навчання, а також надання інформаційних, консультаційних, профорієнтаційних послуг з цих питань.

Соціальна та професійна адаптація учасників антитерористичної операції охоплює всіх учасників АТО (працюючих, непрацюючих, безробітних, військовослужбовців, працівників усіх силових структур, тощо), яким встановлено статус учасника бойових дій, інваліда війни або учасника війни.

Комісія райдержадміністрації погодила усі подані кандидатури атовців. Бійці проходитимуть навчання в Уманському районному спортивно-технічному клубі товариства сприяння оборони України за професією водій категорії «В».

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь