Уряд схвалив утворення Державної служби України з етнополітики та свободи совісті

Дата: 14.06.2019 10:27
Кількість переглядів: 560

Фото без опису12 червня Уряд схвалив проект постанови «Про утворення Державної служби України з етнополітики та свободи совісті». Так, у системі центральних органів виконавчої влади з’являється окремий орган, до компетенції якого віднесено реалізацію державної політики у сфері  міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин. Його діяльність спрямовуватиметься та координуватиметься  Кабінетом Міністрів України через Міністра культури.

«Держава-агресор – Російська Федерація – сьогодні намагається зруйнувати територіальну цілісність Української держави, використовуючи етнічне і релігійне розмаїття українського народу, роздмухуючи конфлікти та утворюючи лінії розколу між різними етнічними і релігійними спільнотами. Нові виклики для країни також створило  утворення Помісної Української Православної Церкви, адже з’явилися нові питання та акценти у державно-церковних відносинах. Усі ці питання потребують оперативного та якісного опрацювання. І не лише на загальнодержавному рівні, а й у кожному конкретному випадку в кожному конкретному регіоні. Тож ця Державна служба стане таким очікуваним та  вкрай необхідним і ефективним  інструментом державного регулювання у сферах міжнаціональних відносин та свободи совісті», – зазначив Міністр культури України Євген Нищук.

Відновлення окремого цeнтрaльного oргaну викoнaвчoї влaди з автономним статусом та ширшим спектром повноважень – так коментують рішення вітчизняні та зарубіжні аналітики і експерти міжнародних моніторингових організацій. Державна служба зможе більш оперативно здійснювати усі необхідні реєстраційні процедури, оперативно врегульовувати конфліктні ситуації у сфері міжрелігійних та міжнаціональних відносин, забезпечувати дотримання прав людини.

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь