Учні Полянецької школи завітали на ярмарок професій

Дата: 23.10.2018 10:29
Кількість переглядів: 843

Праця завжди була, є і буде основою життя.

Одним із найважливіших кроків у житті кожної людини є вибір професії. Великий педагог К.Ушинський сказав: «Вдало вибери професію, вклади в неї свою душу, тоді щастя само тебе відшукає». А Конфуцій говорив: «Виберіть собі роботу по душі, і вам не доведеться працювати жодного дня». Тому, що це здорово, коли улюблене заняття і є робота.

Фото без опису

Колись Г.С. Сковорода говорив, що світ – театр. І кожен повинен для себе обрати ту роль, яку він зможе найкраще виконати, ту, що відповідає його нахилам і здібностям. Стосується це, насамперед, вибору професії.

Вибір професії – це друге народження людини. Від того, наскільки влучно  ти обереш свій життєвий шлях, залежить, яке місце в суспільстві ти будеш посідати.

Скільки їх – видів трудової діяльності? Сотні? Тисячі? І всі вони потрібні та корисні. Але так важко визначити, яка професія тобі більше до вподоби, яка зробить твоє життя щасливим. Як же зорієнтуватися серед цієї кількості? «Ким бути і з чого почати?» - хто з молодих не замислюється над цим? Усі. Бо кожному рано чи пізно доводиться відповідати на запитання і робити вибір.

І щоб вибрати те хороше діло, професію до душі, учні 8 – 10 класів Полянецької ЗОШ І – ІІІ ступенів завітали на ярмарок професій у сільську бібліотеку–філію, який організували працівники  районної бібліотеки спільно з районним центром зайнятості. Усе було як на справжнісінькому ярмарку, бо ярмарок - це торгове дійство. А щоб продати ту чи іншу річ, потрібна реклама товару. Тому мета заходу полягала в  ознайомленні учнів із переліком галузей народного господарства, переліком професій, які дають змогу займатися індивідуальною трудовою діяльністю, які мають попит на ринку праці.

В ході тренінгу «Я мрію стати…» діти розповідали про те, ким вони мріють стати в майбутньому. Хтось хоче знайти роботу, яка дала б можливість реалізувати себе як професіонала, творчу особистість. Інші бачать свою реалізацію в служінні на користь суспільству. Дехто мріє про великі статки. Учні з цікавістю слухали директора РЦБ Кравчук Л.М., заступника директора по роботі з дітьми Сохацьку Є.Я., завідуючу відділом обслуговування Цюру В.О. та провідного фахівця з профорієнтації районного центру зайнятості Мартинюк О.В., які поділилися про те, ким вони мріяли стати в дитинстві і ким стали.

Ведучі заходу наголосили, що всі мрії мають право на існування. Але потрібно усвідомити:  аби мрії збувалися, слід працювати над їх втіленням, не відриватися від реалій життя. Гарантія успішності полягає в реалізації задуманого.

Для того, щоб дізнатися які професії  більш за все будуть затребувані в нашому регіоні,  фахівець РЦЗ також познайомила дітей з барометром професій.

Та який ярмарок без розваг? Тож діти з задоволенням приймали участь у конкурсі «Відгадай професію» та грі «Зобрази професію».

Народна мудрість каже: щасливий той, хто радісно йде на роботу і з радістю повертається додому. Але, щоб радісно було йти на роботу, треба одержувати від неї задоволення. Вибір професії — це справа не одного дня. На заході ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від учнів.

За інформацією Уманської РЦБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь