У Бабанській школі – новий автобус та кабінет інформатики

Дата: 08.02.2018 10:45
Кількість переглядів: 4140

Фото без опису

Розвитку освітніх закладів, які, передбачається, стануть опорними на Уманщині, приділяється особлива увага районної влади. Зокрема, оновленню їх матеріально-технічної бази.

Черговим навчальним закладом, який поповнився сучасним мультимедійним обладнанням, що допомагає школярам отримувати якісні знання та швидше адаптуватися до прогресивного інформатизованого простору, стала Бабанська ЗОШ І-ІІІ ступенів. 7 лютого тут з’явився кабінет інформатики для учнів початкових класів, аналогів якому немає більше в районі. А в якості цінного подарунка навчальний заклад отримав новий шкільний автобус.

Кабінет інформатики для учнів початкових класів придбали на умовах співфінансування з обласним бюджетом. На ці цілі було виділено 300 тис. грн (270 тис. грн – районний та 30 тис. грн – обласний бюджети).

Для придбання шкільного автобуса виділено 1 млн 725 тис. грн, що стало можливим завдяки співфінансуванню 50/50 районного бюджету (за рахунок субвенції сільських рад) з обласним. Купівлі транспортного засобу посприяв народний депутат України Антон Яценко. Автобусом будуть підвозитися учні з прилеглих сіл – Гродзевого, Коржового Кута і Свинарки. 

Привітали  колектив школи зі значною подією голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар, селищний голова Михайло Байда та депутат Уманської районної ради Людмила Сальнікова.

Зокрема, Євгеній Михайлович відмітив, що про створення комфортних умов для навчання та виховання дітей подбали і  народний депутат України Антон Яценко, і Черкаська обласна державна адміністрація та обласна рада, і Уманська районна державна адміністрація та районна рада, і відділ освіти, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації та Бабанська селищна рада. А звертаючись до школярів, очільник району зазначив, що сьогодні все робиться для того, щоб їм було комфортно навчатися у школі та щоб вони мали бажання здобувати знання, які допоможуть у майбутньому стати інженерами, архітекторами, лікарями, вчителями.

Водночас, Оксана Анатоліївна підкреслила, що одним із пріоритетів у діяльності депутатського корпусу Уманської районної ради є підвищення якості освітніх послуг. І у цьому плані Бабанська школа обрала правильний курс, тому що майбутнє – за інформатизацією і новітніми технологіями. У навчальному закладі все зроблено для того, щоб діти могли використовувати сучасні інформаційні технології.

У ході візиту гості побували на уроці інформатики учнів 4 класу, на якому були продемонстровані можливості сучасної інтерактивної дошки. Презентацію зробила Даша – учениця 4 класу. Окрім того, можна було побачити, як працює кожен учень у комп’ютерній програмі Paint за персональним ноутбуком. 

Як зазначив начальник відділу освіти, молоді та спорту Борис Бондар, для нового кабінету інформатики було закуплено 17 ноутбуків, інтерактивну дошку та проектор, а також виконано ремонт класу.

Після уроку на подвір’ї школи усі присутні могли побачити новий шкільний комфортабельний автобус, який чекав школярів, щоб доставити їх додому. 

Нині у навчальному закладі навчається 201 учень. Кожного року школярі беруть участь і стають призерами районних та обласних предметних олімпіад, Інтернет-олімпіад, конкурсів різних рівнів та спрямувань. У 2017 році усі випускники даного закладу склали державну підсумкову атестацію та зовнішнє незалежне оцінювання. Бабанська ЗОШ I-III ступенів є опорною з таких предметів: економіка, фізика та астрономія. На базі освітнього закладу проходять районні та зональні спортивні змагання.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь