Моделі монетизації житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг

Дата: 25.02.2019 10:53
Кількість переглядів: 601

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 р. № 62 із березня місяця цього року впроваджено додаткову модель монетизації житлових субсидій: грошові кошти для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуть готівкою безпосередньо отримувачу субсидії, починаючи із виплати розміру субсидії, розрахованої за лютий місяць.

Тобто всі громадяни, яким житлова субсидія на опалювальний сезон призначена із жовтня, листопада /або з грудня 2018 року, отримають розраховану суму субсидії за лютий, за березень, за квітень місяці цього року готівкою.

У березні місяці субсидіанти-пенсіонери отримають суму розрахованої субсидії за лютий місяць готівкою або на банківську картку разом із сумою пенсії за березень місяць. Тобто, виплату пенсіонерам субсидії за лютий місяць забезпечить Пенсійний фонд України .

У березні місяці всі інші субсидіанти, які не є пенсіонерами, отримають суму розрахованої субсидії за лютий місяць готівкою, починаючи з 12 березня 2019 року. Для цього таким громадянам необхідно з 12 березня цього року звернутися до найближчого відділення Ощадбанку, надати паспорт та ідентифікаційний код та отримати готівкою у касі банку розраховану суму субсидії за лютий місяць. Попередньо громадяни можуть записуватись через гарячу лінію сайту Ощадбанку на відповідну дату та час відвідування відповідного відділення Ощадбанку з метою уникнення створення черги біля банківської каси. Одночасно, з виплатою готівкових коштів субсидії за лютий місяць, кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який у квітні та травні цього року надійдуть суми розрахованої субсидії відповідно за березень та за квітень місяці.

Отже, всі громадяни, кому призначена житлова субсидія із жовтня, листопада /або з грудня 2018 року на опалювальний період 2018-2019 років, отримають у березні місяці цього року суму субсидії за лютий місяць готівковими коштами (готівкою) . Як пенсіонери так і субсидіанти, які не є пенсіонерами, повинні самостійно оплатити комунальні платежі за лютий 2019 року згідно показників лічильників в повному обсязі.

Тобто, монетизація працюватиме таким чином:

  1. Якщо субсидію призначено із жовтня, листопада /або з грудня 2018 року, то:
  • в березні місяці цього року громадяни отримають грошові кошти разом із пенсією або у відділенні Ощадбанку для самостійної оплати комунальних платежів за лютий місяць 2019 року;
  • в квітні місяці цього року громадяни отримають грошові кошти разом із пенсією або у відділенні Ощадбанку для самостійної оплати комунальних платежів за березень місяць 2019 року;
  • в травні місяці цього року громадяни отримають грошові кошти разом із пенсією або у відділенні Ощадбанку для самостійної оплати комунальних платежів за квітень місяць.
  1. Якщо субсидію призначено вперше із січня /або з лютого /або з березня 2019 року, то:
  • розрахунки із комунальними підприємствами за спожиті субсидіантом послуги здійснюватиме Ощадбанк; банківський рахунок буде прив’язаний до номеру мобільного телефону власника – отримувача житлової субсидії; сума житлової субсидії надходитиме безпосередньо на персональний обліковий запис одержувача в банк; банк повідомлятиме одержувача житлової субсидії шляхом надсилання смс-повідомлення та виводячи баланс після кожної проплати.

Отже, у березні-травні цього року буде впроваджено одночасно дві моделі монетизації субсидій, та за результатами аналізу ефективності кожної буде ухвалено рішення щодо впровадження однієї із моделей надалі.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

З 1 травня 2019 року абсолютно всім отримувачам житлової субсидії на житлово-комунальні послуги, призначеної із жовтня /або з листопада /або з грудня 2018 року, необхідно обов’язково звернутися до управління праці та соціального захисту населення та подати нову заяву, декларацію, інші додаткові документи для розгляду питання призначення житлової субсидії вже на наступний період.

 

Начальник управління праці та соціального захисту 

населення райдержадміністрації  О.Я. Ярошевич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь