Надання психологічної підтримки учасникам АТО та членам їх сімей

Дата: 01.11.2018 10:53
Кількість переглядів: 726

Фото без опису29 жовтня 2018 року за сприяння Уманського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту населення, ГО «Координаційний центр захисників Уманщини» відбулись заходи з питань надання соціальної та психологічної допомоги учасникам АТО та членам їх родин.

Вже традиційно, до проведення такого заходу був залучений військовий психолог ГО «Побратими» Андрій Козінчук, який працював із ветеранами з питань адаптації у мирному середовищі. Під час заходу розглядались питання налагодження особистих, соціальних та професійних контактів; зниження відчуття емоційної відчуженості; відновлення здатності до емоційних проявів та ін..

Робота з жінками ветеранів є не менш важливою, ніж робота з ветеранами, адже жінки учасників бойових дій по поверненню своїх чоловіків потрапляють у складні ситуації: ламаються напрацьовані роками стереотипи подружніх та сімейних стосунків, фактично з нуля вирішуються питання лідерства в сім’ї. Іноді доводиться практично заново вибудовувати сімейні відносини меж усім членами родини.

Саме тому, начальником відділу організаційно-правової роботи Черкаського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмилою Поною був проведений семінар для дружин учасників АТО  «Я – поруч!». Під час семінару було обговорено питання емоційних змін у ветеранів, підтримки й розуміння один одного, пошуку подружнього та сімейного ресурсу для того, щоб ефективно пройти етап адаптаційного періоду.

По завершенню зустрічі учасники відзначили потрібність таких тренінгів та висловили  побажання проводити такі заняття частіше.

За інформацією Уманського районного центру соціальних служб, для сім'ї, дітей та молоді



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь