У селах Колодисте, Танське, Сушківка, Бабанка, Фурманка та Текуча проведено загальні збори громадян

Дата: 05.04.2018 11:26
Кількість переглядів: 2626

Фото без описуПротягом 27-29 березня загальні збори громадян відбулися в Колодистому, Танському, Сушківці, Бабанці, Фурманці та Текучі. Участь у них брали голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районної ради.

Зокрема, у Колодистому за 2017 рік здійснено ямковий ремонт дороги по вул. Заводська і частково вул. Спортивна на суму 90 тис. грн; проведено ремонт 1,7 км дороги державного значення (за допомоги народного депутата України А.В. Яценка); замінено котел в Колодистенській ЗОШ I-III ступенів на суму 50 тис. грн; зроблено поточний ремонт великої зали сільського будинку культури на суму 10 тис. грн (кошти сільського бюджету та спонсорські кошти); закуплено і посаджено дерева і кущі біля будинку культури, школи, лікарні та дошкільної установи на суму 3 тис. грн.

За рахунок субвенції з районного бюджету закуплено дитячі ліжка і матраци для дошкільного навчального закладу (50 тис. грн) та мультимедійний комплекс для першого класу школи (60 тис. грн).  

Допомогу в розвитку села надали підприємства: АПК «Насташка», ТОВ «МВМ Умань», ФГ «Дубок», СТОВ «Степ-2000», ПрАТ «Укрзерноімпекс», ТОВ «Ліга», ФГ «Поляков», приватні підприємці та одноосібники.

Серед проблемних питань населеного пункту, які прагнуть вирішити, - ремонт доріг по селу та ремонт фасаду і даху будинку культури.

У Танському в 2017 році за кошти сільського бюджету здійснено заміну покрівлі даху будинку культури (297 тис. грн), заасфальтовано 100 м вул. Пархоменка (192 тис. грн), проведено заміну загорожі біля школи (20 тис. грн), здійснено ремонт ФАПу (заміна дверей, придбання принтеру, ремонт приміщення, 15 тис. грн).

Також сільська рада спрямувала 20 тис. грн Танському НВК на придбання предметів і матеріалів та 15 тис. грн на поточний ремонт приміщення сільського фельдшерсько-акушерського пункту.

Допомогу в розвитку села по соціальних угодах надали: ПрАТ «Райз «Максимко» (50 тис. грн), ТОВ «Легедзино» (8 тис. грн), ФГ «Правобережне» (10 тис. грн), ПП  Шевчук С.П. (7 тис. грн), ПП Зозуля С.М., Кифорук С.Д., Поліщук  В.М., Добровольський  В.П., Білик Г.В., Авраменко М.І.

У планах на 2018 рік – здійснити нормативно-грошову оцінку земель в межах села, провести ямковий ремонт вулиці Шевченка, здійснити заміну освітлення в будинку культури, побудувати загорожу на кладовищі.

Серед досягнень Сушківки та Заячківки у минулому році – проведення капітального ремонту покрівлі будинку культури в с. Сушківка (кошти сільського бюджету) на суму 634 тис. грн, встановлено дві дошки оголошень в с. Сушківка та одну у с. Заячківка; ФГ «Конкор» проведено ямковий ремонт асфальтної догори по вул. Гагаріна у с. Сушківка та до центру села Заячківка   на суму 250 тис. грн; здійснено підсипку ґрунтової дороги вулиць Заводська та Молодіжна; встановлено зупинку при в’їзді в с. Заячківка; відремонтовано одну автобусну зупинку в с. Сушківка по вул. Гагаріна; здійснено ремонт водогону у с. Сушківка по вул. Кірова і Гагаріна  (кошти ФГ «Тетяна» в сумі 40,7 тис. грн); придбано насос для артезіанської свердловини, яка обслуговує питною водою жителів вулиць Садова, провулок Садовий, Заводська та провулок Заводський на суму 13 тис. грн; проведено роботи по ремонту дороги державного значення через село Сушківка за фінансової допомоги народного депутата України А.В. Яценка на суму близько 6 млн грн; виготовлено і оплачено роботи по І і ІІ етапу виготовлення картографічної основи для генерального плану сіл Сушківка і Заячківка та І етапу по виготовленню генерального плану сіл Сушківка і Заячківка на суму 137,5 тис. грн; відремонтовано покрівлю автобусної зупинки в центрі с. Сушківка; в приміщенні ФАПу с. Заячківка встановлено металеві двері на суму 3,2 тис. грн та металопластикове вікно на суму 8 тис. грн.

Також сільська рада надала субвенції на утримання Сушківської ЗОШ I-III ступенів (67,8 тис. грн) та Уманської центральної районної лікарні (35 тис. грн); соціальний захист населення, капітальний ремонт покрівлі та утеплення приміщення стаціонару Рижавського стаціонарного відділення.

Допомогу в розвитку села, за словами сільського голови, надають ФГ «Тетяна», ФГ «Мрія», ФГ «Конкор», ФГ «Бджілка-2012», ПСП «Такт», ТОВ «Агровіт», СТОВ «Степ-2000», ТОВ «Байс-Агро», ПП Яременко Р.В., ПП Десяк Р.П., ПП Діхтяренко К.В., ПП Марченко Г.Л., ПП Шаповал В.В., ПП Демчук Н.Г. та одноосібники.

У планах сільської ради на 2018 рік – затвердити роботи по виготовленню  детального плану території та генерального плану населених пунктів; виготовити проектно-кошторисну документацію на капітальне будівництво  сільського  водогону у с. Заячківка; здійснити ремонт покрівлі клубу с. Заячківка та замінити 8 віконних блоків в будинку культури с. Сушківка; провести ремонт сільських ґрунтових доріг; завершити огородження  сільських кладовищ; здійснити ремонт стели на кладовищі у с. Заячківка.

У селищі Бабанка у минулому році – проведено ремонт 2,5 км проїзної частини вулиці Покровської на суму 4 млн 816 тис. грн та ямковий ремонт вул. Соборна на суму 140 тис. грн; закуплено меблі в ДНЗ «Ягідка» на суму майже 50 тис. грн та пральну машину вартістю 8,6 тис. грн, замінено вікна на суму 56,3 тис. грн; встановлено відеоспостереження в центрі села вартістю 26,4 тис. грн та лавочки на селищному футбольному полі за 10,3 тис. грн; проведено благоустрій сміттєзвалища, збудовано два дитячих майданчики.

Окрім того, в Бабанську загальноосвітню школу I-III ступенів за кошти селищного бюджету закуплено предмети і матеріали (101 тис. грн), за субвенцію із селищного бюджету в сумі 336,4 тис. грн проведено ремонти в середині приміщення та встановлено комп’ютерний клас, вартість якого становить 400 тис. грн. Бабанській амбулаторії виділено кошти в сумі 40,4 тис. грн на придбання комп’ютера та заміну вікон. В селищному музеї етнографії і побуту відремонтовано дах та фасад.

За виділені кошти із держбюджету в сумі 1,5 млн грн проводиться капітальний ремонт будинку культури, за рахунок районного та селищного бюджетів проведені роботи по перекриттю даху будинку культури (вартість робіт становить 882 тис. грн) та виділені з районного бюджету кошти на розробку кошторисної документації на проведення робіт по очистці русла річки Ревуха (вартість становить 150 тис. грн).

У планах Бабанки на 2018 рік – виконати ремонт дороги Умань-Бабанка та вирішити питання автобусного сполучення селища із м. Умань, завершити  ремонт селищного будинку культури; здійснити ямковий ремонт проїжджої частини вулиць Шевченка, Франка та провулку Нижній, утворити селищну волейбольну команду, за рахунок коштів обласного екологічного фонду виконати роботи з розчистки річки Ревуха.

Водночас, у Фурманці в 2017 році  було завершено заплановані ремонти доріг по вулицях Овочева (2 частина), Північна (1 частина) та Горького (3 частина) на суму 2 млн 980 тис. грн; встановлено паркан на розі вулиць Миру-Горького, побудовано паркан біля обеліску Слави на суму 664,5 тис. грн; проведено ремонт приміщення їдальні ДНЗ «Горобинка» на сумі 445 тис. грн (встановлено новий сучасний котел для обігріву приміщення та проведено санвузол); здійснено капітальний ремонт покрівлі приміщення сільської ради та завершено внутрішній ремонт кабінетів на суму 534 тис. грн; придбано і встановлено нові крісла в актовий зал сільського будинку культури, придбано нові куліси для сцени на суму 464,2 тис. грн; завершено ремонт фойє та гостинної кімнати сільського будинку культури, на подвір’ї будинку культури встановлено нові лавки, оформлено майданчик для відпочинку (роботи проведені на суму 411,7 тис. грн), а також встановлено ліхтарі нічного освітлення біля обеліску Слави та будинку культури.

Допомогу в розвитку села, як було озвучено в доповіді, згідно соціально-партнерських угод надали: ПрАТ «Райз-Максимко», СГП «Пульс природи», ФГ «Хорста», Агрофірма «Ліга», ФГ «Шилюк В.П», СВК «Черповоди», Аграрії Уманщини.

Серед планів на 2018 рік – здійснити ремонт приміщення поштового відділення зв’язку, провести капітальний ремонт водогону та обеліску Слави; придбати нові меблі в ДНЗ «Горобинка» та провести капітальний ремонт паркану навколо дошкільного навчального закладу; придбати і встановити павільйон в ДНЗ та камери спостереження по селу; провести в сільському будинку культури капітальний ремонт приміщення бібліотеки, читального залу, святкового залу, артистичної зали, вестибюлю, кабінету художнього керівника та підсобного приміщення; здійснити капітальний ремонт доріг по вул. Пархоменка та Горького (5-та частина); придбати вказівники назв вулиць; під’єднати фельдшерський пункт до мережі Інтернет; придбати та встановити паркан на розі вулиць Небесної сотні та Пархоменка (біля колишньої школи); провести кабельний інтернет до приміщень сільського будинку культури, сільської ради та ДНЗ; провести капітальний ремонт приміщення каплиці на сільському кладовищі; виготовити генеральний план села.

Серед досягнень Текучі за минулий рік – здійснення поточного ремонту доріг (білощебеневе насипне покриття) по вул. Київська – 500 м (197,8 тис. грн), вул. Молодіжна – 450 м (167 тис. грн), вул. Миру – 500 м (197,4 тис. грн) та ямкового поточного ремонту по вул. Зоряна – 600 кв. м (192 тис. грн). Окрім того, виконувалися роботи щодо виготовлення нового генерального плану населеного пункту. На ці цілі у 2017 році з сільського бюджету виділено та використано 113 тис. грн. Наразі роботи продовжуються.

З сільського бюджету протягом 2017 року надано субвенції на освіту, медицину та соціальний захист. Зокрема, 98 тис. грн – на утримання Текучанської ЗОШ I-III ступенів (придбання продуктів харчування, оздоровлення дітей,  придбання предметів та матеріалів), 50 тис. грн – для придбання оргтехніки для фельдшерсько-акушерського пункту, 10 тис. грн – для ремонту даху Рижавського стаціонарного відділення територіального центру.

Допомогу в розвитку села надали: ТОВ АФ «Текуча», ПП  Гершун І.М., ПП Кисіль С., ПП Михайловин В.Л.

У планах на 2018 рік – провести перекриття даху в ДНЗ «Росинка» та  будинку культури та здійснити благоустрій центральної частини села.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь