Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Дата: 02.02.2018 11:27
Кількість переглядів: 1052

Фото без описуНа обліку в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації перебуває 350 громадян, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію району.

У 2017 році здійснено нарахування та виплату щомісячної адресної допомоги 74 сім’ям, в яких проживає 132 внутрішньо переміщені особи для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг на загальну суму 1066,10 тис. грн.

Призначення адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам здійснюється на підставі рішення комісії райдержадміністрації по призначенню соціальних допомог для окремих категорій сімей. 

Робочою групою, до складу якої входять представники управління праці та соціального захисту населення Уманської райдержадміністрації, Уманського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області, Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області здійснено перевірку фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб на території населених пунктів району, за результатами якої складено 372  акти обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

Кабінетом Міністрів України 17 січня 2018 року прийнято постанову     № 15 «Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг”, яка набула чинності 20.01.2018 року (опублікована в Урядовому кур’єрі № 14 від 20.01.2018.

Змінами передбачено:

підвищення розміру щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг особам, які отримують пенсії та дітям до 1000 грн;

підвищення граничного розміру загальної суми грошової допомоги, що виплачується на сім'ю до 3000 гривень та до 5000 гривень багатодітним сім’ям.

У зв’язку із встановленням нових розмірів грошової допомоги, буде здійснено перерахунок раніше призначених допомог з 20.01.2018 року без додаткового звернення громадян.

За інформацією управління праці та

соціального захисту населення райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь