Делегація з Уманщини взяла участь в аграрному науково-практичному семінарі

Дата: 13.09.2018 11:35
Кількість переглядів: 853

Україна – це країна з потужним агропромисловим потенціалом та величезними перспективами розвитку сільського господарства. Аграрний сектор є важливою стратегічною галуззю української національної економіки. При цьому, сільське господарство є специфічною галуззю економіки, адже на відміну від багатьох інших галузей, результати його діяльності в значній мірі залежать від природно-кліматичних умов.

Тому одним із важливих напрямків розвитку в агросекторі є зменшення ризиків від природно-кліматичних умов та забезпечення розвитку виробництва шляхом впровадження найбільш перспективних агротехнологій, провадження у виробництво високопродуктивних сортів і гібридів сільськогосподарських культур, удосконалення системи захисту рослин.

Фото без описуОдним із визначних критеріїв успішного ведення агровиробництва є застосування своєчасного та якісного виконання належного комплексу агротехнічних заходів, насіннєвого матеріалу.  

З метою доведення до аграріїв наукових та практичних переваг використання високопродуктивного насіннєвого матеріалу постійно проводяться науково-практичні семінари, Дні поля, виставки.

Черговий захід відбувся 7 вересня на базі ТОВ «Аскольд – Агро»  Жашківського району, де ТОВ «Агро Арена», компанія «МАЇС», ТОВ «Укравіт Агро» провели науково – практичний семінар з демонстрацією лінійки гібридів кукурудзи на зерно та силос селекційних центрів України та Франції.

В семінарі взяла участь і делегація з Уманського району: начальник управління агропромислового розвитку В. Мовчанюк, начальник виробничого відділу управління АПР І. Рябокінь, директор Уманського племпідприємства М. Мацаца, головний агроном ФГ АФ «Базис» М. Долгов, головний агроном ФГ «Хорста» Я. Кривий.

До учасників семінару звернувся регіональний менеджер ТОВ «Агро Арена» В.І. Сидорчук, який повідомив, що ТОВ АПК «МАЇС» протягом більше двох десятків років постачає насіння кукурудзи та зерно власного виробництва, що не поступається насінню зарубіжної селекції. На 2019 рік компанія може запропонувати аграріям широкий спектр гібридів кукурудзи, починаючи від ФАО 180 до 420. Регіональний менеджер цієї компанії І.Д. Дудник детально проаналізував кожен гібрид, який вирощується на демонстраційному полі ТОВ «Аскольд-Агро». Особливо відмітив найпопулярніший гібрид кукурудзи Моніка 350 МВ. У групі середньостиглих він найкращий серед вітчизняного асортименту – його визначено національним гібридним стандартом.

Про особливості застосування засобів захисту рослин під сільськогосподарські культури від ТОВ «Укравіт Агро» детально повідомив консультант Ракша Роман.

В ході обговорення основних методів отримання високих урожаїв сільськогосподарських культур було приділено увагу біологічним методам захисту рослин, про що поінформував регіональний директор ТОВ НВЦ «Черкасибіозахист» А.М. Давигора.

Підсумовуючи роботу семінару, регіональний директор ТОВ «Агро Арена» В.О. Гаркавий відмітив, що подібні заходи цінні тим, що стають вдалою платформою для спілкування аграріїв з виробниками та постачальниками насіннєвої продукції і засобів захисту рослин, створюють можливість зустрітися з постійними клієнтами, а також з новими, почути їх побажання та пропозиції.

За інформацією управління агропромислового розвитку

Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь